Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της κακοκαιρία Daniel έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα και παράλληλα ευχαρίστησε πυροσβέστες και εθελοντές για την μεγάλη μάχη που δίνουν αυτή την ώρα στις πληγείσες περιοχές. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι η διάσωση των ανθρώπων που κινδυνεύουν» και πρόσθεσε πως θα ενισχύονται συνεχώς τα μέσα του κρατικού μηχανισμού.

«Έχουμε ακόμα προβλήματα στη Λάρισα και στον Πηνειό, απαιτείται η μέγιστη εγρήγορση και οι πολίτες να ακολουθούν τις του 112», επεσήμανε.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, άμεσα ξεκινά η διαδικασία ανακούφισης των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις καταστροφές και υπογράμμισε ότι η «χώρα έχει τις οικονομικές δυνατότητες αλλά και την ικανότητα γρήγορης αρωγής για την ανακούφιση των πολιτών».

«Έχω ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να διεκδικήσω από την ΕΕ, την μέγιστη βοήθεια που αξίζει να λάβουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Έχω στείλει ήδη την σχετική επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», πρόσθεσε.

ethnos.gr