Βαθμολογία

«Χρειαζόμαστε τρόφιμα! Είμαστε αποκλεισμένοι»

Αποκομμένο για τέταρτη μέρα, σήμερα Παρασκευή, είναι το χωριό Δράκεια στο Πήλιο. Ο δρόμος από τα γειτονικά Χάνια έχει καταρρεύσει, όπως και για Αγριά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες στους ξενώνες να έχουν εγκλωβιστεί.

«Έχουμε ανθρώπους στους ξενώνες μας, έχουν εγκλωβιστεί, δεν μπορούν να φύγουν. Φροντίζουμε για τρόφιμα από τα σπίτια μας, αλλά και εμείς έχουμε ξεμείνει. Είναι άμεση ανάγκη να έρθουν προμήθειες στο χωριό», λέει στο TheOpinion η Μαρία, υπεύθυνη λειτουργίας ξενώνα στη Δράκεια με την οποία με δυσκολία επικοινωνήσαμε.

«Η κατάσταση στον δρόμο Δράκεια-Χάνια. Ήταν η μοναδική πρόσβαση για την πόλη.. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση, ευχόμαστε να αποκατασταθεί σύντομα ο δρόμος τουλάχιστον προς την Αγριά! Κι ακόμη δεν έχει φανεί πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα! Αποκλεισμένοι από παντού», γράφει σε ανάρτησή της η διαχειρίστρια σελίδας τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, από όπου και οι φωτογραφίες.

Σήμερα Παρασκευή καταβάλλονται προσπάθειες ώστε άνθρωποι από τον Βόλο να ανεβάσουν προμήθειες, αλλά το όχημα μπορεί να φτάσει έως ένα σημείο. Μετά ο δρόμος είναι κατεστραμμένος. Έχει δημιουργηθεί σαν χαράδρα. Πρέπει κάποιος να μεταφέρει με τα χέρια, ό,τι ποσότητα μπορεί να μεταφέρει!

«Το ίδιο συνέβη και για φάρμακα. Ευτυχώς μια γιατρός είναι μόνιμη κάτοικος στο χωριό μας και όταν ξέσπασε η καταστροφή, ήταν στην Αργαλαστή. Φρόντισε η γυναίκα να πάρει φάρμακα για τους ανθρώπους εδώ που έχουν ανάγκη και τα έφερε αφού άφησε το αυτοκίνητό της στο σημείο, πριν τη χαράδρα», περιγράφει η Μαρία.

Μέχρι χτες το χωριό δεν είχε ούτε ρεύμα, ούτε νερό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φορτίζουν κινητά για επικοινωνία από έναν ξενώνα που έχει γεννήτρια. Από σήμερα υπάρχει και ρεύμα και νερό.

«Είμαστε σε απόγνωση. Ο πρόεδρος του χωριού, ο Νίκος Κάπελας, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους. Χρειαζόμαστε βοήθεια», λέει η Μαρία.

Πηγή: TheOpinion