Βαθμολογία

Διάσωση συνολικά 73 μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο

Συνολικά 73 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτές λέμβους εντόπισε και διέσωσε τα ξημερώματα της Τρίτης το Λιμενικό Σώμα σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις σε Λέσβο και Σάμο.

Πιο συγκεκριμένα, περιπολικό πλοίο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή που βρισκόταν σε περιπολία εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς ν. Λέσβου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα το πλήρωμα του περιπολικού πλοίου προέβη στην περισυλλογή 48 αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι». Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί βυθίστηκε.

Παράλληλα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πλησίον της νήσου Πρασονησίου ακινητοποιημένη λέμβο, με 25 επιβαίνοντες.

Το Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή 17 ανδρών, 4 γυναικών και 4 παιδιών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μαλαγαρίου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν καταστράφηκε.

ΠΗΓΗ