Βαθμολογία

Η χρονιά που μπαίνουν όσο καμία άλλη τα πρέπει!

Φίλες και φίλοι της ιστοσελίδας μας σας χαιρετώ από την γενέτειρά μου την Ρόδο, με την ελπίδα να είστε άπαντες καλά και να έχετε περάσει ένα όμορφο καλοκαίρι. Δεν σας κρύβω ότι δυο μήνες τώρα μακριά από την πόλη νιώθω την απουσία ενός σπουδαίου κομματιού της καρδιάς μου, ανυπομονώντας να ανταμώσουμε και πάλι.

Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής

Πηγαίνοντας στα δικά μας, η ΑΕΛ βρίσκεται στην "καρδιά" της προετοιμασίας της ενόψει της ποδοσφαιρικής περιόδου 2023 - 2024. Οι "βυσσινί" πέρασαν μια εβδομάδα εξαιρετικής δουλειάς στο Καρπενήσι με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη και τους συνεργάτες του να "χτίζουν"  καθημερινά μια ομάδα που ξεκάθαρο στόχο έχει την επιστροφή της στην Superleague 1.

Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν είναι κάποιο μυστικό. Η ομάδα φέτος έχει όλα τα φόντα να επιστρέψει εκεί που ανήκει και επιβάλει η πλούσια ιστορία της. Επιστρέφει στο "στολίδι" της που θα της δώσει άλλη αύρα, έχει κρατήσει τον βασικό της αγωνιστικό κορμό από πέρυσι. Έχει ενισχυθεί και ενδεχομένως να ενισχυθεί κι άλλο.

Όσοι δεν ήμασταν στο Καρπενήσι, είχαμε την ευκολία να παρακολουθήσουμε τα δυο φιλικά που έδωσε η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη στο Καρπενήσι, σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ForMediaTV. Σαφώς και από εκεί προέκυψαν κάποια κρίσιμα συμπεράσματα που αφορούν κυρίως την τεχνική ηγεσία.

Στα δικά μου μάτια ο Παναγιώτης Γκουτσίδης δείχνει ότι θέλει να φτιάξει μια ομάδα η οποία θα ξεκινάει το παιχνίδι της από την πίσω γραμμή και θα φτάνει να δημιουργεί φάσεις με ορθολογικό τρόπο. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που δούλεψαν όλοι μαζί στο Καρπενήσι. Παράλληλα, από τα δυο φιλικά φάνηκε ότι σαφώς και ο δρόμος για το επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας είναι ακόμα μακρύς ωστόσο άπαντες δουλεύουν για να φτάσουν στο τέρμα αυτού.

Κλείνοντας, νομίζω πως το πράγμα είναι απλό. Σε ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν φαίνεται πως θα έχει κάποια άξια προς αναφορά ποιότητα, η ΑΕΛ φέτος οφείλει να κάνει την δουλειά της. Κόντρα σε κάθε εμπόδιο που θα συναντήσει είτε εντός - και μεταξύ μας είτε και εκτός - αγωνιστικού χώρου, οι "βυσσινί" οφείλουν να πάρουν την άνοδο και να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που ανήκει.