Βαθμολογία

Από τον παππού στον εγγονό!

Η ομάδα της Καστοριάς ηττήθηκε στην Κέρκυρα από τον Αστέρα Πετριτή και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδος. Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αγωνίστηκε με νεανική ομάδα, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των 15 παικτών που χρησιμοποίησε ήταν λίγο πάνω από τα 21 χρόνια. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη στοιχείο άξιο αναφοράς.

Στο δεύτερο ημίχρονο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της πρώτης ομάδας ο 17χρονος Αναστάσης Αφεντουλίδης. Έγινε έτσι η τρίτη γενιά της οικογένειας που παίζει στην ομάδα σε επίσημο αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας!

Ο Ανέστης Αφεντουλίδης, 82 ετών σήμερα, έπαιξε στην Καστοριά στις αρχές της δεκαετίας του ’60, πριν μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ το 1965, όπου για πέντε χρόνια διέπρεψε. Επέστρεψε το 1970 και βοήθησε την Καστοριά να ανέβει για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική το 1974. Ο Δημήτρης Αφεντουλίδης, 49 ετών σήμερα, βρέθηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης σε μικρή ηλικία, αλλά το 1994 γύρισε στην Καστοριά, με την οποία πανηγύρισε δύο συνεχείς ανόδους, τη δεύτερη το 1996 στην Α’ Εθνική. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ιωνικό, στη Χαλκηδόνα και σε άλλες ομάδες. Και τώρα ο μικρός Αναστάσης συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας. Μάλιστα, όπως ο παππούς του και ο πατέρας του, έτσι και αυτός παίζει εξτρέμ, μόνο που σε αντίθεση με τους δύο, χρησιμοποιεί το δεξί πόδι!

 

Σίγουρα είναι σπανιότατο γεγονός να έχουν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα στην ίδια ομάδα πατέρας, γιός και εγγονός!

ΠΗΓΗ