Βαθμολογία

6η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών σε Λάρισα, Πυργετό, Συκούριο και Χάλκη

Η 6η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών  φιλοξενείται από την ερχόμενη Δευτέρα  28 Αυγούστου και μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου  σε Λάρισα, Πυργετό, Συκούριο  και Χάλκη, με τη συμμετοχή Χορευτικών Ομάδων από την Ουρουγουάη και το Μεξικό. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Χάλκης, Πυργετού και Συκουρίου  με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας και του Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών.

Η πανηγυρική τελετή έναρξης με την παρέλαση και  την εμφάνιση των Χορευτικών Ομάδων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.  στην Πλατεία Λαμπρούλη στη Λάρισα. Τα χορευτικά συγκροτήματα Χάλκης Πυργετού, Συκουρίου και οι προσκεκλημένες χορευτικές ομάδες Aborigen από την Ουρουγουάη και  Ballet Folclorico Maya από το Μεξικό θα εμφανιστούν την Τρίτη 29/8  στο γήπεδο του  Πυργετού (9.30 μ.μ.), την Τετάρτη 30/8 στους Μύλους   Συκουρίου (9.30 μ.μ.)  και την Πέμπτη 31/8 στην τελετή λήξης  στην πλατεία της Χάλκης (9.30 μ.μ.).

Βασίλης Πινακάς, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε ένα με την κοινωνία, ένα με τον πολιτισμό. Με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού,  τα έργα που χρηματοδοτούμε  διασώζουν και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλίας  και οι εκδηλώσεις που  συνδιοργανώνουμε φέρνουν κοντά ανθρώπους με διαφορετικά έθιμα και παραδόσεις  και ενισχύουν την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών.  Παράλληλα ο πολιτισμός αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο με σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία. Συγχαρητήρια στους Συλλόγους της Χάλκης, του Συκουρίου και του Πυργετού, τους  συνδιοργανωτές Δήμους,  τους χοροδιδασκάλους και τους χορευτές που συμμετέχουν  στην 6η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών. Καλούμε όλους  να παρακολουθήσουν αυτό το όμορφο χορευτικό ταξίδι.

Γιώργος Μανώλης, Δήμαρχος Τεμπών:

Για έκτη χρονιά καλωσορίζουμε την Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών, υπό τη διοργάνωση και τη συμμετοχή δυο Συλλόγων  του Δήμου μας με μεγάλη προσφορά τον πολιτισμό. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη  Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που αγκαλιάζει και στηρίζει κάθε μας προσπάθεια. Ο Πολιτισμός δεν έχει σύνορα, ενώνει και φέρνει κοντά ανθρώπους που εργάζονται εθελοντικά, με αγάπη για τον τόπο τους.  Ευχαριστώ τους διοργανωτές Συλλόγους, τους χορευτές μας και ιδιαιτέρως τον χοροδιδάσκαλο Σωτήρη Καραβασίλη που είναι η ψυχή της μεγάλης αυτής Συνάντησης.

Αχιλλέας Χατζούλης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ:

Ήταν τον χειμώνα του 2015 όταν ο χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης Σωτήρης Καραβασίλης  οραματίστηκε τη διοργάνωση μιας διεθνούς συνάντησης χορευτών και πολιτισμών. Το όραμά του έγινε πράξη  και μέχρι σήμερα έχουμε φιλοξενήσει στην περιοχή μας  αντιπροσωπευτικές χορευτικές ομάδες από 16 χώρες του εξωτερικού. Χωρίς τη  διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το σπουδαίο αυτό εγχείρημα δεν θα μπορούσε να  υλοποιηθεί. Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετέχουν σ ένα  αντάμωμα  λαών που στηρίζει την ειρήνη και τη φιλία, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές κουλτούρες και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά κάθε  χώρας.

Σωτήρης Καραβασίλης, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής, Χοροδιδάσκαλος:

Η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες: τον εθελοντισμό, τη συνεργασία, την αποκέντρωση και την πολυπολιτισμικότητα. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους για τη στήριξη. Καλούμε όλο τον κόσμο στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε  από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι την Πέμπτη στη Λάρισα, στο γήπεδο Πυργετού, στους Μύλους Συκουρίου και στην πλατεία της Χάλκης   με χορευτικό θέαμα και  παραδόσεις από διαφορετικές χώρες της υφηλίου.

Στην Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής: Ρίκη Κοτσερίδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης, Ευαγγελία Λανάρα και Στέλιος Νταναβάρας από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Συκουρίου, Γεωργία Σούκου και Έννα Κολλάτου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού.