Βαθμολογία

Κύπελλο Ελλάδος: Ο ΠΟ Ελασσόνας αποκλείστηκε στα πέναλτι

Στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Αστέρας Σταυρού εις βάρος του ΠΟ Ελασσόνας.

Οι πρωταθλητές Φθιώτιδας, που πήραν τη θέση του Ολυμπιακού Λαμίας στον θεσμό, πήραν το “εισιτήριο” μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στον ΠΟ Ελασσόνας, με σκορ 4-2, στο γήπεδο της Ανθήλης, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Νίκο Μαγκλάρα, ο οποίος απέκρουσε τα δύο των Ελασσονιτών.

Μάλιστα, στην κανονική διάρκεια, αποσόβησε μια ακόμη φορά την εστία του, αυτή τη φορά σε πέναλτι του Τσιάκου.

Οι Κυπελλούχοι Λάρισας προηγήθηκαν στο 16′ με τον Λαμιώτη στην καταγωγή, Τσιάκο ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, ένα σκορ που διατήρησαν μέχρι και την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο 45λεπτο όμως, οι γηπεδούχοι ανέβασαν “στροφές”, πίεσαν την άμυνα του ΠΟΕ και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με γκολ του νεοαποκτηθέντα Αλεξίου.

Το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τους Φθιώτες να ρισκάρουν αλλά τους “κυανόλευκους” να φτάνουν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Τσιάκος αστόχησε στο πέναλτι το οποίο έπιασε ο τερματοφύλακας Μαγκλάρας.

Η ημίωρη παράταση δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, πλην του 1ου λεπτού του έξτρα χρόνου όταν ο Τσιάκος για τους φιλοξενούμενους με σουτ “σημάδεψε” το δοκάρι, για να φτάσουμε στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι, όπου ο Νίκος Μαγκλάρας απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λαγού και Καραμπούλα.

– Επόμενος αντίπαλος του Αστέρα στο Κύπελλο θα είναι ο Ατρόμητος Παλαμά, εκτός έδρας, με πιο πιθανή ημερομηνία την Κυριακή 3/9.

Η διαδικασία των πέναλτι

Λαγός, απέκρουσε ο Μαγκλάρας

Αλεξίου 1-0

Περτζόνι  1-1

Φράγκος  2-1

Κουκούλης  2-2

Αυγουστάτος  3-2

Καραμπούλας, απέκρουσε ο Μαγκλάρας

Κακκάβας  4-2

Αστέρας Σταυρού: Μαγκλάρας, Μαλισσόβας, Μόσχος, Ακασού, Αντωνόπουλος, Παρλάντζας, Λάππας, Κακκάβας, Χαντζής, Αλεξίου, Μαργαρίτης.

ΠΟ Ελασσόνας: Γούπος, Μπούσιας, Κορτσάρι, Λαγός, Περζιόνι, Κριεζής, Καραγκούνης, Ζιαγκλιαβός, Κουκούλης, Τσιάκος, Καραμπούλας.