Βαθμολογία

Οι πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στίβου του Αλκαζάρ!

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών στίβου του ιστορικού σταδίου του Αλκαζάρ και για τη δημιουργία νέου προπονητηρίου Στίβου. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που μετατρέπει το Αλκαζάρ σε σύγχρονο Κέντρο Στίβου, με δυνατότητα φιλοξενίας διοργανώσεων πανελλήνιου και διεθνούς κύρους.

Έγινε: τοποθέτηση νέου ελαστικού τάπητα συνολικής επιφάνειας 7.300 τ.μ. που περιλαμβάνει το σύνολο του παλαιού ελαστικού τάπητα του κεντρικού σταδίου επιφάνειας 6.700 τ.μ. και την αίθουσα χειμερινού στίβου, τοποθέτηση νέων προβολέων LED για την αναβάθμιση του φωτισμού του σταδίου κατά τις ώρες προπόνησης, καθώς και νέων φωτιστικών σωμάτων LED για την αναβάθμιση του φωτισμού της αίθουσας χειμερινού στίβου. Προμήθεια και εγκατάσταση νέων κλιματιστικών μονάδων ψύξης - θέρμανσης για τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης εντός της αίθουσας χειμερινού στίβου.

Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού για το σύνολο των αγωνισμάτων του στίβου ο οποίος πληροί τόσο τα διεθνή στάνταρ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) όσο και τις προδιαγραφές - απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στο Βοηθητικό Γήπεδο του Αλκαζάρ έγινε τοποθέτηση συνθετικού ελαστικού τάπητα στίβου (ταρτάν), τεσσάρων διαδρομών και συνθετικού χλοοτάπητα για τις ανάγκες προθέρμανσης. Δημιουργήθηκαν δύο σκάμματα με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο για το αγώνισμα του άλματος εις μήκος. Δημιουργία σκάμματος για το αγώνισμα της σφαιροβολίας με πλήρωση από χαλαζιακή άμμο. Εγκατάσταση νέου συστήματος φωτισμού με προβολείς LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού με πιστοποίηση της IAAF και συγκεκριμένα: ένα πλήρες σετ άλματος εις ύψος, βαλβίδες οριζοντίων αλμάτων, μία βαλβίδα σφαιροβολίας, εμπόδια κα βατήρες εκκίνησης για αγωνίσματα δρόμου. Ακόμη, έγινε ασφαλτόστρωση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων.

«Ένα σημαντικό αθλητικό έργο παραδίδεται στην κοινωνία της Λάρισας. Σε συνεργασία με τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννη Κουρδή και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δημιουργήσαμε ένα Κέντρο Στίβου στην καρδιά της Ελλάδας που αναδεικνύει τη Λάρισα και γενικότερα τη Θεσσαλία  σε κέντρο στιβικού αθλητισμού. Μαζί με τα έργα για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων  στο συγκρότημα Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εξελίσοονται, η Λάρισα αποκτά σύγχρονα αθλητικά κέντρα που έχει ανάγκη η νεολαία και η πόλη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Δείτε το βίντεο

http://