Στα μέσα Αυγούστου αναμένεται κορύφωση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος το ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής. Παράλληλα, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ανθρώπους με χρόνια νοσήματα.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι: «Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά έχει σημασία να λαμβάνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, όπως να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, να χρησιμοποιούμε κατάλληλες σίτες προστασίας. Αν τυχόν έχουμε κήπους, να προσέχουμε ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα ύδατα και να χρησιμοποιούμε, σε τυχόν αποχετεύσεις που μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις, ειδικές σίτες έτσι ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφορία των κουνουπιών, των διαβιβαστών που μπορεί να προκαλέσουν διασπορά του νοσήματος. Γενικά για τον γενικό πληθυσμό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα».

Ποια είναι τα συμπτώματα
Ως προς τα συμπτώματα ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι σε ένα μικρό ποσοστό περίπου 20%, θα εμφανιστούν ήπια συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, διάρροιες.

«Βέβαια δεν είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν όλα τα συμπτώματα αλλά κάποια από αυτά. Αν τυχόν εμφανιστούν κάποια συμπτώματα, μπορούμε να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια, συμβουλή από τον οικογενειακό γιατρό».

ethnos.gr