Βαθμολογία

ΕΠΟ και ANT1 δίπλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου, η δράση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον AΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, στην Ακτή του Ήλιου με αφορμή τη μεγαλύτερη διοργάνωση του ποδοσφαίρου γυναικών, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, που έχουνε και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων διοργάνωσαν αγώνα επίδειξης 5Χ5 beach soccer γυναικών με στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα και την προβολή της διοργάνωσης.

Στον αγώνα επίδειξης συμμετείχαν οι ακόλουθες παίκτριες από σωματεία των πρωταθλημάτων  γυναικών: Ιωάννα Μελισσού (Αστέρας Τρίπολης), Στέλλα Ντζανή (Παναθηναϊκός), Άρια Άνδρη (Παναθηναϊκός), Κατερίνα Δασκολοπούλου (Αγία Παρασκευή), Μαρία-Έλενα Καρίμπα (Ολυμπιάδα Υμηττού), Βασιλική Μοσκοφίδου (Αστέρας Τρίπολης), Ξανθή Μισιρλή (Ατρόμητος Αθηνών), Γεωργία Μοσχονά (Νέες Ατρομήτου), Ελίνα Ζιώγα (Αστέρας Τρίπολης), Αμαρυλλίς Κώστα (Ατρόμητος Αθηνών). Τον αγώνα διαιτήτευσε ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου άμμου Νίκος Μανούρας.
 
Η Ξανθή Μισιρλή ποδοσφαιρίστρια του Ατρόμητου που συμμετείχε στον αγώνα επίδειξης δήλωσε τα ακόλουθα: «Είναι τιμή για εμάς που βρισκόμαστε εδώ και μας χαροποιεί η προβολή του ποδοσφαίρου γυναικών και του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+. Γίνονται μεγάλα βήματα προόδου και ανάπτυξης στο ποδόσφαιρο γυναικών και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό.»

Η επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης Βασιλική Μοσκοφίδου τόνισε την αξία τέτοιων δράσεων για την πρόοδο του ποδοσφαίρου γυναικών: «Ευχαριστούμε την ΕΠΟ, και τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου event και για την συμμετοχή μας σε αυτό καθώς είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του αθλήματος. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα στο χώρο εδώ και αρκετά χρόνια αλλά με ικανοποίηση βλέπουμε ότι σταδιακά αυτά λύνονται και το ποδόσφαιρο γυναικών αναπτύσσεται περισσότερο και συμμετέχουν συνέχεια πολλά νέα κορίτσια σε αυτό. Εύχομαι να συνεχιστεί η προσπάθεια και να έρθουν άμεσα τα επιθυμητά αποτελέσματα για όλους που αγαπάμε το ποδόσφαιρο γυναικών».