Μια σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε η Εθνική πόλο ανδρών στην τετράδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Φουκουόκα. Η Ελλάδα, μια ομάδα φτιαγμένη από σπάνιο... μέταλλο, βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο δρόμο των μεταλλίων.

Δύο χρόνια μετά το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο -και πάλι στην Ιαπωνία- «βλέπει» μετάλλιο (πήρε χάλκινο και στο Παγκόσμιο του 2022 στη Βουδαπέστη). Πλέον στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ Ιταλίας - Σερβίας.

Η Εθνική άρχισε τον αγώνα εξαιρετικά παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0) με δύο γκολ του Γενηδουνιά. Το Μαυροβούνιο μείωσε σε 2-1 σκορ με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Η Ελλάδα ξέφυγε και πάλι με +2 (3-1) με γκολ του Κάκαρη, το Μαυροβούνιο πέτυχε το 3-2 και ξανά ο Γενηδουνιάς «έγραψε» το 4-2. Οι Μαυροβούνιοι πλησίασαν και πάλι σε απόσταση ενός γκολ (4-3) αλλά ο Γκιουβέτσης και ο Γενηδουνιάς με το τέταρτο τέρμα του έδωσαν «αέρα» τριών γκολ στη Γαλανόλευκη (6-3). Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 6-4.

Το Μαυροβούνιο με ένα γκολ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου μείωσε στο γκολ (6-5) αλλά ξανά ο «καυτός» Γενηδουνιάς με το πέμπτο του γκολ διαμόρφωσε το 7-5. Κάπου εκεί κόλλησε η Εθνική και οι Μαυροβούνιοι βρήκαν την ευκαιρία για να ισοφαρίσουν σε 7-7, σκορ με το οποίο έκλεισε η περίοδος.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου η Ελλάδα πήρε... ανάσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αργυρόπουλου για το 8-7, το Μαυροβούνιο ισοφάρισε σε 8-8 αλλά και πάλι ο Αργυρόπουλος πέτυχε το 9-8. Άμεσα όμως οι Μαυροβούνιοι έφεραν και πάλι το σκορ στα ίσια (9-9). Έπειτα από ένα διάστημα με πολλή νευρικότητα και δίχως γκολ, η Εθνική πέτυχε ένα «μεγάλο» γκολ με τον Σκουμπάκη για το 10-9. Η Ελλάδα έπαιξε καλή άμυνα, η μπάλα βρήκε το δοκάρι στο τελευταίο κρίσιμο σουτ του Μαυροβουνίου και η Εθνική μας πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη που τη φέρνει στο δρόμο των μεταλλίων.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος.

Μαυροβούνιο: Άντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Ντ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς.

ethnos.gr