Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη Ρόδο και κατακαίει δασική έκταση στην καρδιά του νησιού. Ηδη, εκκενώθηκαν μετά από εντολή της Πυροσβεστικής οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά, αλλά και το ξενοδοχείο Έλαφος, στον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία.

Στην περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα πέντε πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη προκειμένου να παράσχουν βοήθεια εφόσον απαιτηθεί.

Η φωτιά στη Ρόδο όπως φαίνεται από το ξενοδοχείο Ελαφος, που εκκενώθηκε (φωτογραφία dimokratiki.gr):

Επιτάσσονται όλες οι υδροφόρες και τα μηχανήματα έργων

Με ανακοίνωσή του, επίσης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης γνωστοποίησε πως επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, είπε: «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι δύο τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς. Αυτήν την ώρα εκκενώνονται τρεις οικισμοί, οι οικισμοί Ελαιούσα, Δημιλιά και Σάλακος καθώς και ο ορεινός όγκος του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται ξενοδοχείο».

Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι αυτήν την ώρα επιχειρούν 6 ενάερια μέσα. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει επίταξη μηχανημάτων και υπογράμμισε την ανάγκη τα πτητικά μέσα να ενισχυθούν περαιτέρω.

Πηγή: skai.gr