Βαθμολογία

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας λόγω μελτεμιού

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή 16/07 αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία στις ίδιες περιοχές θα σημειώσει μικρή υποχώρηση. Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και με κατά τόπους ισχυρές ριπές.

Η ενίσχυση των βόρειων ανέμων πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα οδηγήσει στην επικράτηση καιρού τύπου Hot-Dry-Windy, αυξάνοντας σημαντικά την επικινδυνότητα για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων από τον άνεμο.

Στις περιοχές με την υψηλότερη επικινδυνότητα για την Κυριακή 16/07 περιλαμβάνονται η Αττική (κυρίως ανατολικά), Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Νάξο και Ν. Κρήτη.

Τη Δευτέρα 17/07, υψηλότερη επικινδυνότητα για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές αναμένουμε σε Αττική, Βοιωτία, Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο και στα κεντρικότερα τμήματα της Ν. Κρήτης. Κατά τόπους υψηλή επικινδυνότητα αναμένουμε σε Δ. Στερεά, Ηλεία, Μεσσηνία, Λήμνο, Σάμο και Κυκλάδες.

meteo.gr