Προς πλήρη επανασχεδιασμό του ρόλου, αλλά και της μορφής της πανεπιστημιακής αστυνομίας προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη να θέτει τους νέους άξονες λειτουργίας της.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην φύλαξη στα Πανεπιστήμια, ο κ.Μηταράκης είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί.

«Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μηταράκης είπε επίσης ότι «το πλαίσιο της “Πανεπιστημιακής Αστυνομίας” επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

Με αφορμή τα επεισόδια στη Βεΐκου ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αποφύγει γενικευμένη βία. «Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλούς τραυματισμούς, το αποφύγαμε, ελέγξαμε την περίμετρο για να μην ξεφύγει» σημείωσε.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο Νότης Μηταράκης υπέγραψε χθες τη δημιουργία έφιππου τμήματος στην αστυνομία το οποίο θα αποτελείται από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι προτεραιότητες είνα η αντιμέτωπιση των θεμάτων καθημερινότητας, τα ζητήματα της εφηβικής παραβατικότητας και η προστασία του πανεπιστημίακου άσυλου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

kathimerini.gr