Βαθμολογία

Ασίστ στα παιδικά χαμόγελα

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Αναστάσιος Θέος και ο διεθνής μέσος Χρήστος Σταυρόπουλος έδωσαν το παρών στο ίδρυμα της UEFA για την προστασία των παιδιών στην πόλη Saint Julian's της Μάλτας, μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά και στο τέλος έπαιξαν ποδόσφαιρο χαρίζοντας χαμόγελα στους μικρούς φίλους του αθλήματος.

Το event κοινωνικής ευθύνης για το UEFA Foundation διεξάγεται από την UEFA στο πλαίσιο της τελικής φάσης του U19 EURO 2023 (Μάλτα 3-16 Ιουλίου) και συμμετέχουν σε αυτό οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.

Λίγα λόγια για το UEFA Foundation

Το UEFA Foundation απευθύνεται σε όλα τα μικρά παιδιά και υλοποιεί την επιθυμία της UEFA να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στις κοινωνίες εκτός του ποδοσφαίρου. Για πολλά χρόνια η UEFA εργαζόταν για την ανάπτυξη έργων και προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν παιδιά που ζουν σε δύσκολες συνθήκες στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν. 

Στην προσπάθεια της να εντείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα αυτό, η UEFA αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο οργανισμό που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο για να υποστηρίξει ανθρωπιστικά έργα που προωθούν τα δικαιώματα των παιδιών στους ακόλουθους τομείς: ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό, προσωπική ανάπτυξη, υγιεινός τρόπος ζωής, στήριξη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ισότητα των φύλων, προστασία του περιβάλλοντος.

Το UEFA Foundation διατηρεί την μαγεία του ποδοσφαίρου και δίνει ελπίδα στα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ιδρύθηκε επίσημα ως φιλανθρωπικός οργανισμός που διέπεται από το ελβετικό δίκαιο στις 22 Ιανουαρίου 2015 και άρχισε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2015. Όλοι οι πόροι του οργανισμού χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη και την προστασία των παιδιών, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.