Βαθμολογία

Τριήμερο κατασκηνωτικό φεστιβάλ Mamali Festival 2023

Το κατασκηνωτικό φεστιβάλ Mamali Festival 2023 διοργανώνεται το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουλίου 2023, στο καταπράσινο δάσος οξιάς της Μαμαλής στη Βερδικούσια με επίκεντρο την οδήγηση μηχανών τύπου enduro, δραστηριότητες στη φύση, μουσικές συναυλίες και δρώμενα για παιδιά. Το Mamali Festival 2023 διοργανώνεται από τη Λέσχη Mountain Enduro Camp με την υποστήριξη της Κοινότητας Βερδικούσιας, του Δήμου Ελασσόνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή με την επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα ανωμάλου δρόμου 15 χλμ και 5 χλμ Mamali Trail Run.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:
Μαμαλή 2023, ένα ξεχωριστό φεστιβάλ στη Βερδικούσια, σε ένα μοναδικής ομορφιάς δάσος, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων. Την περασμένη Κυριακή έγιναν αγώνες δρόμου και το πρόγραμμα συνεχίζεται την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου με αγώνες με μηχανές enduro, live μουσικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα που ταιριάζουν με το περιβάλλον και το ύφος του φεστιβάλ πεζοπορικές διαδρομές και δρώμενα για τα παιδιά, χάρη στο δραστήριο Σύλλογο της Βερδικούσιας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας και την Κοινότητα Βερδικούσιας έχουμε αξιοποιήσει και αναδείξει το δάσος της Μαμαλής, δώσαμε άνετη και ασφαλή πρόσβαση, ρεύμα και κάναμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκτήσει ζωή η περιοχή. Συγχαρητήρια στα μέλη της Λέσχης Mountain Enduro Camp που με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν δίνουν προστιθέμενη αξία στη Βερδικούσια. Όταν υπάρχει στενή συνεργασία και αυτοματοποιημένες ενέργειες μπορούμε και φτάνουμε σε θετικό αποτέλεσμα δημιουργίας, που διαχέεται στην κοινωνία προς όφελος όλων.

Γιάννης Δραγατσίκης, Αντιδήμαρχος Ελασσόνας:
Έχουμε την χαρά ως Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους διοργανωτές του Mountain Enduro Camp να φιλοξενούμε και φέτος στο καταπράσινο δάσος της οξιάς το Mamali Festival 2023. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έγινε ασφαλτόστρωση του δρόμου από την Βερδικούσια μέχρι το χώρο όπου διεξάγεται το κατασκηνωτικό φεστιβάλ. Σεβόμενοι το περιβάλλον και το δάσος, με ήπιες παρεμβάσεις βοηθήσαμε να διαμορφωθούν τα μονοπάτια όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες και ο συναυλιακός χώρος. Η Βερδικούσια είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του Δήμου μας που αξίζει όλοι να επισκεφτούν. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που είναι δίπλα στο Δήμο Ελασσόνας, στην πράξη, με έργα ουσίας.

Αθανάσιος Τάκας, μέλος διοργανώτριας Λέσχης Μountain Enduro Camp:
Για δέκατη χρονιά φέτος διοργανώνουμε το Mamali Festival, ξεκινώντας την προηγούμενη Κυριακή με trail run - αγώνα ανωμάλου δρόμου με 350 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, στο πεντακάθαρο, πανέμορφο δάσος της Μαμαλής. Συνεχίζουμε το τριήμερο 7, 8 και 9 Ιουλίου με δραστηριότητες όπως περίπατο για μικρούς και μεγάλους, τουριστική περιήγηση με μοτοσυκλέτα και μουσικά συγκροτήματα το βράδυ. Ευχαριστώ την Κοινότητα Βερδικούσιας, το Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αμέριστη στήριξη. Είμαστε το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα που φιλοξενούμε τόσες δραστηριότητες μέσα σε ένα τριήμερο και έχουμε διθυραμβικές κριτικές για τη διοργάνωση και την ομορφιά της περιοχής. Είναι ένα event που έχει πολιτιστικό χαρακτήρα, μοιραζόμαστε στιγμές και αναμνήσεις αξέχαστες, έχουμε ανθρώπους που έρχονται τα τελευταία δέκα χρόνια ανελλιπώς στο φεστιβάλ και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές και τους χορηγούς που κάθε χρόνο είναι κοντά μας και μας στηρίζουν.

Κωνσταντίνος Τσέτσιλας, Πρόεδρος Τ.Κ. Βερδικούσιας:
Ευχαριστώ όλη την ομάδα του Mamali Festival 2023, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που είναι ο άνθρωπος που στηρίζει πάντα τις δράσεις μας, το Δήμο Ελασσόνας και το Δήμαρχο Νίκο Γάτσα. Όσοι παρευρεθούν στο φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία βουνού, μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από οξιά, σε υψόμετρο 1.430 μέτρα. Θα ήθελα να παροτρύνω όσους σκέφτονται αυτό το Σαββατοκύριακο να πάνε θάλασσα, να επιλέξουν μαζί με τις οικογένειές τους να ανέβουν στο βουνό. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν καλά και θα επιστρέψουν ξανά στην Βερδικούσια.