Βαθμολογία

Ο Μαντζούκας καλύτερος νέος και πιο βελτιωμένος παίκτης!

Δύο διακρίσεις απέσπασε ο Λευτέρης Μαντζούκας, καθώς αναδείχθηκε ταυτόχρονα πιο βελτιωμένος παίκτης και καλύτερος νέος παίκτης (κάτω των 21 ετών) στην αγωνιστική περίοδο 2022-23 της Basket League. Μάλιστα, ο 20χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού επικράτησε σε όλες τις ψηφοφορίες που αφορούσαν τα δύο βραβεία.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League για τον πιο βελτιωμένο παίκτη, ο νεαρός άσος πήρε 5 ψήφους (22,73%), στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων ήταν πρώτος με 14 προτιμήσεις (25,45%), ενώ στην ψηφοφορία των φιλάθλων πήρε 390 ψήφους (11,84%).

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League για τον καλύτερο νέο παίκτη, ο Μαντζούκας επικράτησε με 12 ψήφους (54,5%), στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ συγκέντρωσε 31 προτιμήσεις και ποσοστό 56,36%, ενώ στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού πήρε 984 ψήφους (29,87%).

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Μαντζούκας δήλωσε για τις δύο διακρίσεις που απέσπασε: «Τα δύο αυτά βραβεία αποτελούν τιμή για μένα και ένα είδος αναγνώρισης της προσπάθειάς μου.

Μου δίνουν δύναμη και μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να εργαστώ ακόμη πιο σκληρά με την ομάδα μου για να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της τη νέα σεζόν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με επέλεξαν, καθώς και τον οργανισμό του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη του. Προσωπικά, δεν δίνω ιδιαίτερη βάση στους ατομικούς τίτλους και στα βραβεία, καθώς το βασικό ζητούμενο είναι οι ομαδικοί τίτλοι και οι διακρίσεις».