Οι προοπτικές παρεμβάσεων – νομοθετικών, λειτουργικών και άλλων – προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω ο ελληνικός τουρισμός συζητήθηκαν σε σύσκεψη που είχαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Έλενα Ράπτη με το προεδρείο και τα μέλη της εισηγητικής επιτροπής του ΣΕΤΕ.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Τουρισμού, στη διάρκεια της σύσκεψης καταγράφηκαν νέες αγορές στόχευσης, θέματα ανταγωνισμού, υποδομών, και ειδικών μορφών τουρισμού. Επίσης «επισημάνθηκε ότι για το 2023 τα μηνύματα είναι θετικά και τα στοιχεία δείχνουν ότι το έτος θα κλείσει με ανοδικά αποτελέσματα σε αφίξεις και έσοδα».

Επιπλέον, προσδιορίστηκε ότι το τρίπτυχο: επενδύσεις-υποδομές-προορισμοί αποτελεί βάση των επόμενων κινήσεων που θα γίνουν από όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς και φυσικά το υπουργείο Τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη κατέγραψε τα όσα από τον ΣΕΤΕ επισημάνθηκαν και δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου να επεκταθεί περαιτέρω η τουριστική περίοδος και να υπάρξει ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και όλων των προορισμών. Σημείωσε ιδιαίτερα την ανάγκη ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας του ελληνικού τουρισμού.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Τουρισμού στο πλαίσιο των συναντήσεων με φορείς του Τουρισμού, πραγματοποίησε χθες και σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Από την πλευρά του ΣΕΤΕ τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος κ. Ι. Παράσχης, και ακολούθως οι Γρ. Τάσσιος, Γ. Βερνίκος, Λ. Τσιλίδης, Μαν. Γιαννούλης, Μ. Γάτσου, Αλ. Θάνος, Π. Τοκούζης, Αχ. Κωνσταντακόπουλος, Αγ. Σμπώκου, Καλ. Καλλίνικος, Ευ. Βασιλάκης.

ΠΗΓΗ