Βαθμολογία

Στον Άρη ο Τζούρασεκ

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ Άρης: Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Neven Đurasek για τα επόμενα δύο χρόνια (με τη δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο).

O Neven Đurasek γεννήθηκε στην πόλη Varazdin της Κροατίας στις 15 Αυγούστου του 1998 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της ομώνυμης τοπικής ομάδας.

Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα αναπτυξιακά τμήματα της Dinamo Zagreb. Οι δύο δανεισμοί του σε Lomotiva Zagreb (2018-2019) και Varazdin (2019-2021) τον βοήθησαν να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να πάρει σημαντικές εμπειρίες.

Μετά από 36 συμμετοχές (5 γκολ) στην δεύτερη κατηγορία και 79 συμμετοχές (4 γκολ, 3 ασίστ) στην πρώτη κατηγορία της Κροατίας, ο 24χρονος διεθνής μέσος έφυγε για πρώτη φορά από τη χώρα του το καλοκαίρι του 2021.

Αρχικά για μια σεζόν ως δανεικός στην ουκρανική Dnipro-1 (19 συμμετοχές, 2 ασίστ) και έπειτα για άλλον ένα χρόνο στην Olimpija Ljubljana της Σλοβενίας (6 συμμετοχές, 1 ασίστ).

Η θητεία του στη Dinamo Zagreb έφτασε στο τέλος της το περασμένο καλοκαίρι όταν η Shakhtar Donetsk αποφάσισε να τον αγοράσει.

Με τη φανέλα των Ουκρανών αγωνίστηκε 26 φορές (1 γκολ, 3 ασίστ) με σημαντική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Shakhtar Donetsk σε UEFA Champions League και UEFA Europa League.

Μετά από μια «γεμάτη» χρονιά σε χρόνο συμμετοχής και σε εμπειρίες, ο Neven Đurasek -διεθνής με όλα τα αναπτυξιακά συγκροτήματα της Κροατίας (U15, U16, U17, U18, U19, U20, U21)- ανήκει πλέον στην οικογένεια του ΑΡΗ.