Βαθμολογία

Προπονητής της χρονιάς ο Μπαρτζώκας

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της σεζόν στην Basket League, όπως γνωστοποίησε την Τρίτη ο ΕΣΑΚΕ. Η σχετική ανακοίνωση:

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος οδήγησε την περίοδο 2022-23 τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση των τίτλων της Basket League και του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη σερί σεζόν, αλλά και στον πρώτο τίτλο Super Cup στην ιστορία του συλλόγου είναι ο Καλύτερος Προπονητής του 31ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Η ανάδειξη του 58χρονου προπονητή ως Κόουτς της Χρονιάς έρχεται μετά την επίτευξη ενός ιστορικού ρεκόρ για τους «ερυθρόλευκους» που την σεζόν 2022-23 έκαναν το νταμπλ για δεύτερη συνεχή αγωνιστική χρονιά για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βραβεύεται με τον τίτλο του Καλύτερου Προπονητή της Basket League για τέταρτη φορά στην καριέρα τoυ, αλλά για πρώτη ως κόουτς του Ολυμπιακού. Ο 58χρονος προπονητής είχε αναδειχθεί Κόουτς της Χρονιάς στην «παρθενική» σεζόν του ως χεντ κόουτς στο Πρωτάθλημα, την περίοδο 2006-7, όταν ήταν στο «τιμόνι» της Ολύμπιας Λάρισας.

Αναδείχθηκε, επίσης, Κόουτς της Χρονιάς την περίοδο 2009-10 ως προπονητής του Αμαρουσίου και την σεζόν 2011-12 που ήταν στο «τιμόνι» του Πανιωνίου μοιράστηκε τον τίτλο με τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον οποίο την επόμενη αγωνιστική χρονιά «διαδέχθηκε» στον «πάγκο» του Ολυμπιακού.

Ο Μπαρτζώκας επικράτησε με μεγάλα ποσοστά και στις τρεις ψηφοφορίες για τον Καλύτερο Προπονητή.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League, ο 58χρονος κόουτς συγκέντρωσε το 59,09% (13 προτιμήσεις). Δεύτερος ήταν ο Βασίλης Σπανούλης του Περιστερίου bwin με 22,73% (5 ψήφοι).

Το μεγαλύτερο ποσοστό ο Μπαρτζώκας το συγκέντρωσε στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ψηφίστηκε από το 64,91% (37 ψήφοι). Δεύτερος στις προτιμήσεις ήταν ξανά ο Σπανούλης, με ποσοστό 15,79% (9 ψήφοι).

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού, ο Μπαρτζώκας ψηφίστηκε από το 40,02% (1.461 ψήφοι) και ήταν πρώτος με δεύτερο τον Γιάννη Καστρίτη του Άρη (20,79%, 759 προτιμήσεις).

«Θεωρώ πολύ τιμητική την ανάδειξή μου σε κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, ανάμεσα σε τόσους άξιους συναδέλφους», σχολίασε ο Μπαρτζώκας για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και επισήμανε για την διάκριση του: «Προφανώς αντανακλά στην συνολική δουλειά που έκανε η ομάδα μας αυτή την χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία και ένα μεγαλύτερο στους συνεργάτες μου προπονητές, που με βοηθούν να παίρνω όσο το δυνατόν τις πιο σωστές αποφάσεις».