Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Diamond League που πραγματοποιήθηκε στη Λωζάνη, με καλύτερο άλμα στα 8,07μ.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του μήκους δεν κατάφερε αυτήν τη φορά να κάνει μια προσπάθεια που θα τον έστελνε στην κορυφή. Άρχισε τον αγώνα του με άλμα στα 8,05μ. και ακολούθησε εκείνο που του έδωσε τη δεύτερη θέση. Στη συνέχεια, είχε προσπάθειες στα 7,97μ., 8,05μ., 7,83μ. και στα 7,91μ. 

Την πρώτη θέση πήρε ο ΛαΓκουάν Νάιρν από τις Μπαχάμες, ο οποίος έκανε 8,11μ. στη μοναδική προσπάθειά του πάνω από τα 8μ. Η τρίτη θέση πήγε στον Γιούκι Χασιόκ (Ιαπωνία) με άλμα στα 7,98μ. (ο τέταρτος, Σιμόν Εχάμερ, έκανε 7,97μ.)

Η αποψινή ήταν η τρίτη εφετινή παρουσία του Τεντόγλου σε Diamond League μετά από τις συμμετοχές του σε Παρίσι και Όσλο. Η επόμενη υποχρέωση του θα είναι επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου, το οποίο θα διεξαχθεί 8-9 Ιουλίου.

Από την ένατη θέση ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Diamond Legue της Λωζάνης η Ελίνα Τζένγκο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό είχε καλύτερη βολή την πρώτη στα 57,71μ., η οποία ήταν και η μοναδική έγκυρη, καθώς οι επόμενες δύο ήταν άκυρες με αποτέλεσμα να μείνει εκτός οκτάδας.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μακένζι Λιτλ (Αυστραλία) με 65,70μ., βελτιώνοντας το ατομικό ρεκόρ της (64,27μ.), ενώ δεύτερη ήταν η Χαρούκα Κιταγκούτσι (Ιαπωνία) με 63,34μ. και τρίτη η Λετονή, Λίνα Μούζε, με 62,58μ.

Στην ένατη θέση στο επί κοντώ του Diamond Legue της Λωζάνης βρέθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια μπήκε στον αγώνα στα 4,41μ., τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, όπως και τα 4,51μ.

Προσπάθησε να βελτιώσει το φετινό ρεκόρ της (4,55μ.) στα 4,61μ., αλλά απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες, με αποτελέσματα να μείνει εκτός οκτάδας και βαθμών.

parapolitika.gr