Βαθμολογία

Αγώνες 5 χλμ. και 15 χλμ. στη Μαμαλή Βερδικούσιας

Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 θα διεξαχθεί στη Μαμαλή Βερδικούσιας Ελασσόνας το Mamali Trail Run, με αγώνες 15 χλμ. και 5 χλμ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί φέτος μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του Mamali Festival 2023. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους δρομείς να επισκεφτούν το βουνό για να απολαύσουν τη διαδρομή 15 χιλιομέτρων, αλλά και μια δεύτερη διαδρομή 5 χιλιομέτρων.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των παραπάνω διαδρομών είναι ότι τόσο η εκκίνηση όσο και ο τερματισμός τους γίνεται στην κορυφή Μαμαλή στα 1.424 μέτρα!
Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, μία παιδική διαδρομή 1.000 μέτρων για τους μικρούς μας φίλους.
H Μαμαλή Βερδικούσιας απέχει 7 χλμ. από τη Βερδικούσια και 65 χλμ. από τη Λάρισα.
Από τη Μαμαλή αντικρίζεται η Πίνδος, τα Μετέωρα, τα Βόρεια Άγραφα, ο Τυμφρηστός, η Γκιώνα, η Οίτη, ο Κίσσαβος και ο Όλυμπος.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κορυφής Μαμαλή είναι το πανέμορφο και πυκνό δάσος οξιάς που καλύπτει μεγάλο μέρος της περιοχής. Ταυτόχρονα, αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ των Νομών Λάρισας και Τρικάλων. Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις διαδρομές:
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. από τον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων.
Η ατομική συμμετοχή στον αγώνα έχει αντίτιμο 10 ευρώ. Η ομαδική συμμετοχή έχει αντίτιμο 8 ευρώ ανά άτομο (για ομαδικές εγγραφές 10 ατόμων και πάνω).
Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν στον αγώνα θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα, θα απονεμηθεί Κύπελλο.
Η κατάταξη των αθλητών/-τριών θα γίνει σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών (1η κατηγορία: 18-39, 2η κατηγορία: 40-54 και 3η κατηγορία: 55+). Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα θα χορηγηθεί γεύμα αποκατάστασης. Θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ντους για όσους/-ες το επιθυμούν.
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 13:30. Θα βραβευθεί, επίσης, η πολυπληθέστερη ομάδα αθλητών.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι υπό σκιά, με το 20% να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Η διαδρομή είναι κυκλική, με το 80% της συνολικής διαδρομής σε μονοπάτι με απίστευτα μαλακό τερέν και το 20% σε παλιό υλοτομικό δρόμο. Η διαδρομή περνά από 7 τεχνητές λίμνες ποτίσματος με μικρές κλίσεις, εκτός από 80 μέτρα πριν το 12ο χιλιόμετρο στα οποία η κλίση είναι μεγαλύτερη.
Στα 4 χιλιόμετρα περίπου βρίσκουμε το 1ο στεκ υδροδοσίας (μόνο νερό), στα 8,5 χιλιόμετρα συναντάμε το 2ο στεκ (νερό, ισοτονικό, κόλα, σοκολατάκι, ξηρός καρπός) και στα 12 χιλιόμετρα το 3ο στεκ (νερό, ισοτονικό, κόλα, σοκολατάκι, ξηρός καρπός), ενώ το τελευταίο στεκ υδροδοσίας θα είναι στον τερματισμό του αγώνα. Συνολική υψομετρική διαφορά: 656 μ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου στις 10:20 π.μ. από τον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων.
Η ατομική συμμετοχή στον αγώνα έχει αντίτιμο 5 ευρώ. Η ομαδική συμμετοχή έχει αντίτιμο 4 ευρώ ανά άτομο (για ομαδικές εγγραφές 10 ατόμων και πάνω). Λεπτομέρειες σχετικά με την πληρωμή θα βρείτε στη δήλωση συμμετοχής.
Οι απονομές στους τρεις πρώτους αθλητές, τόσο στη γενική κατηγορία των ανδρών όσο και σ’ αυτήν των γυναικών θα πραγματοποιηθούν στις 2:00 μ.μ. Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες κατάταξης. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ντους για όσους/-ες το επιθυμούν.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η διαδρομή είναι κυκλική με το 80% της συνολικής διαδρομής σε μονοπάτι με απίστευτα μαλακό τερέν και το 20% σε παλιό υλοτομικό δρόμο.
Η διαδρομή ξεκινά με κατεύθυνση το κάστρο και στη συνέχεια «κατεβαίνει» από παλιό υλοτομικό δρόμο προς την τοποθεσία «Ντουμ Σέλωμα». Στη συνέχεια, «ανεβαίνει» την πλαγιά με κατεύθυνση αριστερά, όπου ξεκινά το μονοπάτι το οποίο καταλήγει στον ασφαλοστρωμένο δρόμο.
Εκεί, οι αθλητές/-τριες περνάνε απέναντι και συναντούν το στεκ υδροδοσίας (μόνο νερό). Για 200 μέτρα περίπου ακολουθούν υλοτομικό δρόμο και μετά ακολουθεί μονοπάτι παράλληλα σε ρυάκι, συνεχίζοντας προς την κορυφή Μαμαλή και τον χώρο εκδηλώσεων. Συνολική υψομετρική διαφορά: 248 μ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες Mamali Trail Run 2023 όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα: 6982-310.343 (Ανδρέας Ζουρλαδάνης) και 6983-724.654 (Νεκτάριος Καφφές).
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η παιδική διαδρομή ξεκινάει στις 12:30 μ.μ. Τα παιδιά θα διανύσουν μία απόσταση 1.000 μέτρων. Η διαδρομή γίνεται περιμετρικά του χώρου εκδηλώσεων και έχει ανεπαίσθητες υψομετρικές διαφορές.
Δεν θα γίνει χρονομέτρηση και θα δοθεί σε όλα τα παιδιά αναμνηστικό μετάλλιο. Δεν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον παιδικό αγώνα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Υποστηρικτές του αγώνα: Η Λέσχη Mountain Enduro Camp πραγματοποιεί τον αγώνα ανωμάλου δρόμου Mamali Trail Run 2023, έχοντας ως συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ελασσόνας.