Βαθμολογία

Καλοκαιρινές «Μικρές ιστορίες» στο ERTFLIX

Ο υδράργυρος στη χώρα μας χτυπάει πλέον τους 30 βαθμούς+ και αυτό σημαίνει ευκαιρία για εξορμήσεις στη θάλασσα, αλλά και στις οθόνες μας. Το καλοκαίρι, πάντα πηγή έμπνευσης για τον κινηματογράφο, εγχώριο και μη, μας δίνει επιλογές για ξεκούραση και ψυχαγωγία, αλλά και ανασκόπηση. Κάπως έτσι, λοιπόν και οι ήρωες των «Μικρών Ιστοριών», καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις εκπλήξεις που τους επιφυλάσσουν οι περιπέτειες τους. Αυτό το καλοκαίρι, οι πιο «καυτές» ελληνικές ταινίες μικρού μήκους βρίσκονται μόνο στο ERTFLIX.

«Travel Express»
(2013)
Η Μαργαρίτα ετοιμάζεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Πάρο όμως χάνοντας το πλοίο, θα ταξιδέψει τελικά ακόμα πιο μακριά…
 
Σκηνοθεσία: Νατάσσα Ξύδη
 
«Τι κολυμπάει και γελάει;»
(2003)
Η Μάγδα και η Γεωργία είναι φίλες χρόνια τώρα. Ένα απρόβλεπτο γεγονός όμως γίνεται η αιτία για να αλλάξει η καθημερινή τους διαδρομή προς τα λουτρά. Η μέρα τους παίρνει άλλη τροπή, ίσως και οι επόμενες.
 
Σκηνοθεσία: Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη
 
«Διακοπές καλοκαιρινές»
(2006)
Η Χριστίνα και ο Νίκος είναι ζευγάρι λίγο πριν τα τριάντα τους. Αυτή τη στιγμή είναι στο πλοίο και επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Περίπου στα μέσα της διαδρομής, κι ενώ έχει νυχτώσει, η Χριστίνα ζητά από τον Νίκο να χωρίσουν. Μια σειρά από μαρτυρίες-βίντεο, καταγεγραμμένες το επόμενο πρωί, από έναν τηλεοπτικό σταθμό μας πληροφορούν για το τι «πραγματικά» συνέβη, λίγες ώρες πριν, ανάμεσα τους.
 
Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου
 
«Στο αεροδρόμιο»
(2021)
Η ταινία τοποθετείται στο όμορφο τοπίο της Πάρου και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία με καταβολές στον παλιό καλό κινηματογράφο. Γέλιο και συγκίνηση περιβάλουν την ιστορία του Προκόπη, ενός υπεύθυνου του νησιώτικου αεροδρομίου, σκιαγραφώντας την ίδια στιγμή τις σχέσεις του με τους ντόπιους.
 
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαθιουδάκης
 
«Βούτα»
(2020)
Η Βούτα, ένα είδος περιστεριού, πετάει μέχρι τα σύννεφα κι ύστερα πέφτει με ταχύτητα, που αγγίζει τα 230 χιλιόμετρα την ώρα, επιβραδύνοντας λίγα μέτρα πριν ακουμπήσει στο έδαφος. Ακριβώς όπως τα αγαπημένα του περιστέρια, ο Χρήστος, θα πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει τη σύγκρουση με τον πατέρα του, που επιστρέφει από τη φυλακή. Ταυτοχρόνως, προσπαθεί να στεριώσει ως φούρναρης και τριγυρνά στην πιο υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης με τον αδερφικό του φίλο, τον Πάνο.
 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζάχος