Βαθμολογία

Η ομιλία Μπαλτάκου και των εκπροσώπων FIFA-UEFA στην Γ.Σ. της ΕΠΟ

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής.

«Τα κύρια χαρακτηριστικά της χρονιάς που πέρασε ήταν δύο: Το πρώτο ήταν η Εθνική μας ομάδα, που είχε μια μεγάλη επιτυχία και μετά από χρόνια ανέβηκε κατηγορία, κάτι που μας χαροποίησε όλους. Το δεύτερο ήταν τα οικονομικά της ΕΠΟ, που βελτιώθηκαν κατά πολύ με τη συνδρομή και της UEFA και της FIFA. Πέρσι το ταμείο ήταν στα 3 εκατ. ευρώ, φέτος είναι στα 11 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο μας δίνει πολλές δυνατότητες, κυρίως σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση των Ενώσεων. Αυτό ήταν το κύριο μέλημά μας: η ΕΠΟ να μεριμνά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το ίδιο και τη χρονιά που έρχεται, ώστε οι ΕΠΣ να είναι υγιείς και να λαμβάνουν επειδή το δικαιούνται. Πιστεύουμε ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί. Στόχος τώρα είναι να προκριθούμε και στο Euro 2024, κάτι που επιθυμούμε όλοι ιδιαίτερα. Ευχή όλων είναι να έχουμε και περισσότερη ηρεμία στο πρωτάθλημα της Super League».

Την UEFA εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ρουμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ραζβάν Μπουρλεάνου, ο οποίος είπε στην ομιλία του τα εξής:

«Αξίζετε την εκτίμηση όλων μας για την προσπάθεια που καταβάλετε καθημερινά για το ποδόσφαιρο. Ξέρω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Η Ελλάδα είναι πάντα πηγή έμπνευσης για πάρα πολλούς λόγους, αλλά και για την μεγάλη επιρροή που έχει στα αθλήματα. Έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του αγαπημένου μας αθλήματος.

Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και ελπίζω και η Ελλάδα και η Ρουμανία να βρίσκονται στο Euro 2024. Η Ελλάδα θα διοργανώσει τη χρονιά που έρχεται και δύο τελικούς. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα διεξαχθεί ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup. Τον Μάιο στο γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει ο τελικός του Conference League. Συγχαρητήρια για αυτό και είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Φυσικά πρέπει να αναφερθώ και στα σχέδια για ένα προπονητικό κέντρο για την Εθνικές ομάδες στην Ελλάδα. Αυτά τα σχέδια θα παρουσιαστούν και στην αρμόδια επιτροπή της UEFA τον Οκτώβριο. Αυτό το πάρα πολύ σημαντικό έργο θα σας δώσει μεγάλη δυναμική και θα συμβάλει στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα».

Τέλος, την FIFA εκπροσώπησε η κα Χάιντι Μπέχα, η οποία ανέφερε:

«Μεταφέρω σε όλους τα χαιρετίσματα του κυρίου Ινφαντίνο. Είναι καλές εποχές για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, χάρη στην πορεία της Εθνικής και τα αποτελέσματα στα τελευταία της παιχνίδια. Αυτά αποτελούν μια υπόσχεση για το μέλλον.

Η κατάσταση στην ΕΠΟ έχει βελτιωθεί. Η οικονομική κατάσταση της ΕΠΟ είναι πάρα πολύ σταθερή. Υπάρχουν και δύο σημαντικά έργα μπροστά μας: η κατασκευή του προπονητικού κέντρου και το αναπτυξιακό πρωτάθλημα των Γυναικών. Αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα αυτού του έργου, όπως αναγνωρίζουμε και τις προσπάθεια που γίνονται στο πλαίσιο της ολιστικής μελέτης».