Πριν τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο με όλες τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν το 2024 δήλωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης με το νέο οικονομικό επιτελείο στην οδό Νίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου ώστε να γίνει πιο εξωστρεφές, γεγονός το οποίο είπε θα έχει αντίκτυπο και στις αμοιβές.

«Πατάμε σε γερά θεμέλια» είπε από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι το πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, τόσο για τη χώρα, όσο και την οικονομία στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης και προοπτικής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών συζητήθηκε το πλαίσιο του νομοσχεδίου το οποίο θα αφορά την εκπλήρωση των βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων δίνοντας έτσι απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την υλοποίησή τους. «Λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά ξεκίνησα τον κύκλο των επισκέψεων στα Υπουργεία σήμερα, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε μία πολύ παραγωγική συζήτηση με το νέο οικονομικό επιτελείο.

Να ευχηθώ και πάλι στον Υπουργό, στον Αναπληρωτή Υπουργό, στους δύο Υφυπουργούς καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή την οποία έχουν αναλάβει.

Αλλά, όπως είπε και ο κ. Υπουργός, είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους θέλουμε να πετύχουμε, που αποτελούν κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη.

Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου τής ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο το οποίο θα είναι πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο. Και είμαστε, βέβαια, απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη θα έχει τελικά αντίκτυπο, ουσιαστικό αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας.

Όπως είπε και ο κ. Υπουργός, πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο θα αποτυπώνονται πια νομοθετικά οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές, που αφορούν το επόμενο έτος, το 2024.

Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών και το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης και στη δική μου τοποθέτηση, η οποία θα θέσει το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία».

euro2day.gr