Βαθμολογία

Νέο πρόστιμο στον Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ τιμωρήθηκε με πρόστιμο, το ποσό του οποίου δεν έχει ακόμη καθορισθεί, επειδή αγνόησε μια εντολή για διακοπή ενός μη εξουσιοδοτημένου κατασκευαστικού έργου σε κατοικία που του ανήκει στην Βραζιλία.

Ο Βραζιλιάνος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, «απειλείται» ήδη με άλλο πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων για διάφορες «περιβαλλοντικές παραβάσεις» που παρατηρήθηκαν σε αυτήν την πολυτελή κατοικία, που βρίσκεται στην τουριστική πόλη, Μανγκαρατίμπα, σε απόσταση 120 χλμ. από το Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

Οι αρχές ερεύνησαν την περιοχή γύρω από το ακίνητο και διέταξαν να σταματήσουν όλες οι δραστηριότητες, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Νεϊμάρ τις αγνόησε και διοργάνωσε πάρτι, ενώ... απήλαυσε το μπάνιο του στην τεχνητή λίμνη που υπάρχει.

Από τον δήμο της Μανγκαρατίμπα, αναφέρθηκε ότι επιθεωρητές περιβάλλοντος εμφανίσθηκαν επί τόπου εχθές (24/6) και διαπίστωσαν «δραστηριότητα που παραβιάζει την εντολή απομάκρυνσης».

Νωρίτερα, οι αρχές, που ειδοποιήθηκαν από καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλυψαν «διάφορα περιβαλλοντικά αδικήματα», συμπεριλαμβανομένης της εκτροπής ενός υδάτινου ρεύματος και της μη εξουσιοδοτημένης άντλησης νερού από ένα ποτάμι.

Επίσης, σημείωσαν μη επιτρεπόμενες εκσκαφές και μετακινήσεις χώματος, λίθων και βράχων, καθώς και χρήση άμμου παραλίας χωρίς άδεια.

Ο Νεϊμάρ αγόρασε το ακίνητο το 2016 και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται σε έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, σπα, σάουνα, αίθουσα μασάζ, γυμναστήριο και χώρους εστίασης.

Ο 31χρονος επιθετικός, αναρρώνει από την επέμβαση στον δεξιό αστράγαλο στην οποία υποβλήθηκε στη Ντόχα τον Μάρτιο, ενώ δεν έχει αγωνισθεί από τον Φεβρουάριο και παραμένουν αμφιβολίες για την παραμονή του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

ΠΗΓΗ