Διαταραχή της μέσης τροπόσφαιρας, ταχέως κινούμενη προς ανατολικά, θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας την Κυριακή των εκλογών, 25/06. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου 24/06 με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά  ηπειρωτικά, οι οποίες θα εξασθενήσουν σημαντικά έως το βράδυ. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 25/06 τα φαινόμενα θα ενισχυθούν εκ νέου και κατά τόπους θα επεκταθούν σταδιακά σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της ηπειρωτικής χώρας και του Ιονίου. Ιδιαίτερα στα ορεινά ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Νέα εξασθένησή των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής 25/06.

Η θερμοκρασία, η οποία δεν αναμένεται να  παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35oC ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών και του Ιονίου θα είναι σχετικά αυξημένες. Στους Χάρτες 1 και 2 που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι (12:00 – 15:00) και τις πρώτες απογευματινές ώρες (15:00-18:00) της Κυριακής 25/06.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Κυριακή 25/06 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης μπορείτε να δείτε στο επεξηγηματικό βίντεο που ακολουθεί.