Βαθμολογία

Επιτυχία και χαμόγελα για το Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης (PICS)

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας και διοργανώθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), το Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η πόλη της Λάρισας φιλοξένησε μια ακόμα σημαντική διεθνής διοργάνωση του υγρού στίβου, καταδεικνύοντας τη δυνατότητα άρτιας διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενώ εγκωμιαστικά για τη φιλοξενία, τη διοργάνωση και την πόλη είναι τόσο από την ΚΟΕ όσο και τους υπευθύνους των ξένων αποστολών.

Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες (νέοι και νέες από 14 εως 16 ετών), χάρηκαν τη διοργάνωση και τη φιλοξενία κάτι που αποτυπώθηκε στην λήξη της διοργάνωσης όταν οι αθλήτριες και αθλητές απ΄ όλες τις συμμετέχουσες χώρες χόρεψαν συρτάκι όλοι μαζί.

Σημειώνεται πως στους αγώνες, που ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή μετέχουν κολυμβητές / τριες, των ηλικιών 14-15 ετών  (Κορίτσια) και 15-16 ετών (αγόρια), από 14 χώρες και ειδικότερα από Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κόσσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Μάλτα, Μονακό, Σερβία, Τουρκία και φυσικά την Ελλάδα.

Η Εθνική μας κατέκτησε την 3η θέση στη Γενική Βαθμολογία της διοργάνωσης με 792 βαθμούς. Την 1η θέση στη Γενική βαθμολογία κατέκτησε η Ιταλία και τη 2η η Γαλλία.

Οι τελικές απονομές έγιναν από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τον Γενικό γραμματέα της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέα, τον έφορο κολύμβησης και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Νίκο Ξυλούρη, τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Βασίλη Πινακά, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημ. Τάχο, το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας Γιώργο Κατσαντώνη και τον διευθυντή αγώνων (event manager) και συνέφορο κολύμβησης Γιάννη Νάτσιο.

Ο Δήμος Λαρισαίων ευχαριστεί την ΚΟΕ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνεργασία, όλους όσοι εργάστηκαν αυτό το τριήμερο για την άψογη διοργάνωση και κυρίως τους εθελοντές που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία και αυτής της διοργάνωσης.