Βαθμολογία

Κληρώσεις Εθνικής Νεανίδων και Eθνικής Κορασίδων

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι κληρώσεις της Εθνικής Νεανίδων και της Εθνικής Κορασίδων για το Round 1 του EURO WU17 2023-24 και του EURO WU19 2023-24.

Η κλήρωση της Εθνικής Κορασίδων, η οποία συμμετέχει στην League A, θα ξεκινήσει στις 11:00. Στην κλήρωση της League A συμμετέχουν 28 ομάδες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και οι επτά ομάδες που κέρδισαν την άνοδο από την League B.

Oι ομάδες θα κληρωθούν σε επτά ομίλους των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Η ομάδα που θα καταλάβει την 4η θέση σε κάθε όμιλο θα υποβιβαστεί στη League B για το Round 2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023-24 ενώ οι οι άλλες τρεις ομάδες όλων των ομίλων θα συνεχίσουν στο Round 2 της League A. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο η Λευκορωσία με την Ουκρανία.

EURO WU17 Round 1 draw: League A

Pot 1: Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Σουηδία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία.

Pot 2: Πορτογαλία, Δανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Βέλγιο.

Pot 3: Τσεχία, Νορβηγία, Αυστρία, Ιταλία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Λευκορωσία.

*Pot 4: Ισλανδία, Σκωτία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Βόρεια Ιρλανδία, Ουκρανία, Βουλγαρία.

*Προβιβάστηκαν από την League B.

H κλήρωση της Εθνικής Νεανίδων (League A) θα ξεκινήσεις στις 12:00. Στη League A συμμετέχουν 28 ομάδες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι επτά ομάδες που κέρδισαν την άνοδο από την League B.

Oι ομάδες θα κληρωθούν σε επτά ομίλους των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Η ομάδα που θα καταλάβει την 4η θέση θα υποβιβαστεί στη League B για το Round 2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023-24 ενώ οι οι άλλες τρεις ομάδες θα συνεχίσουν στο Round 2 της League A.

EURO WU19 Round 1 draw: League A

Pot 1: Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισλανδία, Τσεχία

Pot 2: Πορτογαλία, Ιταλία, Δανία, Φινλανδία, Σερβία, Ιρλανδία, Αγγλία.

Pot 3: Πολωνία, Σουηδία, Βέλγιο, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Λευκορωσία

*Pot 4: Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία, Τουρκία, Ισραήλ, Νησιά Φερόε, Μαυροβούνιο.

*Προβιβάστηκαν από την League B