Βαθμολογία

Αίγυπτος: Σκότωσαν τον καρχαρία που κατασπάραξε τον 23χρονο λουόμενο

Τα μέλη του σώματος ενός 23χρονου Ρώσου που σκοτώθηκε από επίθεση καρχαρία σε παραλία στην πόλη Χουργκάντα της Αιγύπτου, ανασύρθηκαν από το εσωτερικό της κοιλιάς του αρπακτικού, όπως αναφέρει η New York Post.

Ο 23χρονος Vladimir Popov, ρωσικής καταγωγής που ζούσε στην Αίγυπτο, φαίνεται σε τρομακτικό βίντεο να δέχεται επίθεση από έναν καρχαρία τίγρη την περασμένη εβδομάδα και να εξαφανίζεται κάτω από το νερό, ενώ ούρλιαζε για βοήθεια.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τον καρχαρία συνέλαβαν ειδικοί οι οποίοι τον θανάτωσαν και επιβεβαίωσαν ότι ήταν το αρπακτικό που επιτέθηκε στον Popov, αφού εντόπισαν κομμάτια του σώματός του μέσα στο ζώο. Ο Popov βρισκόταν στο νερό μαζί με τη φίλη του, η οποία κατάφερε να βγει έξω.

Επιθέσεις στην Ευρθρά Θάλασσα

Τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένων της Χουργκάντα και του Σαρμ ελ Σέιχ, διαθέτουν μερικούς από τους πιο φημισμένους παραθαλάσσιους προορισμούς της χώρας και είναι δημοφιλή στους Ευρωπαίους τουρίστες.

Οι δύτες προσελκύονται από τα απότομα βράχια των κοραλλιογενών υφάλων ακριβώς στα ανοιχτά, τα οποία προσφέρουν μια πλούσια και πολύχρωμη θαλάσσια ζωή.

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι σπάνιες στις παράκτιες περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας.

Ωστόσο, το 2022, σημειώθηκαν δύο θανατηφόρες επιθέσεις στη Χουργκάντα μέσα σε λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Αυστριακός και ένας Ρουμάνος τουρίστας.

Το 2018, ένας Τσέχος τουρίστας σκοτώθηκε από καρχαρία στα ανοιχτά μιας παραλίας της Ερυθράς Θάλασσας. Ένας Γερμανός τουρίστας σκοτώθηκε ομοίως το 2015.

Το 2010, μια σειρά από πέντε επιθέσεις σε πέντε ημέρες ασυνήθιστα κοντά στην ακτή του τουριστικού hot spot Sharm el-Sheikh είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Γερμανός και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις ξένοι τουρίστες.

Πηγή: tanea.gr