Βαθμολογία

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από το ρωσικό πλήγμα στην Κρεβί Ρι

Ρωσικά πλήγματα στη βιομηχανική πόλη Κρεβί Ρι στην κεντρική Ουκρανία στοίχισαν σήμερα τα χαράματα τη ζώη σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας άλλος παραμένει κάτω από τα συντρίμμια, 28 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, από τους οποίους 12 νοσηλεύονται», ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Ολεκσάντρ Βιλκούλ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Κρεβί Ρι, που είναι η γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Καταδίκασε την επίθεση ο Ουκρανός πρόεδρος

«Εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια ενός κτιρίου. Υπάρχει φωτιά εκεί», ανέφερε σε ανάρτησή του στην Telegram ο Σέρχιι Λισάκ, κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ, όπου βρίσκεται το Κρεβί Ρι. Ο ίδιος ανήρτησε μια φωτογραφία του συγκροτήματος διαμερισμάτων με καπνό να βγαίνει από μερικά από τα σπασμένα παράθυρα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Κρεβί Ρι, καταδίκασε αυτή την επίθεση στη γενέτειρά του. «Ρώσοι φονιάδες συνεχίζουν τον πόλεμό τους εναντίον κτιρίων κατοικιών, απλών πόλεων και ανθρώπων», έγραψε στην εφαρμογή Telegram.

Νωρίς σήμερα το πρωί, σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε όλη την Ουκρανία, με στρατιωτικούς αξιωματούχους του Κιέβου να λένε ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν όλους τους ρωσικούς πυραύλους που είχαν στόχο την ουκρανική πρωτεύουσα.

Κατέστρεψαν 10 από τους 14 πυραύλους κρουζ οι Ουκρανοί

Η ουκρανική ανώτατη στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε πως η Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε 10 από τους 14 πυραύλους κρουζ που εκτόξευσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και ένα από τέσσερα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Χαρκόβου (βορειοανατολική Ουκρανία) Ιχόρ Τερέχοφ ανακοίνωσε πως μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν «εναντίον πολιτικών υποδομών». Τα γραφεία μιας εταιρείας και μια αποθήκη υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ