Βαθμολογία

300 αθλητές απ όλη την Ελλάδα στο ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας

300  αθλητές απ όλη την Ελλάδα στα 29α ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ στο ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας

Τα  29α ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ  - Κολυμβητικοί Αγώνες Αγωνιστικών Κατηγοριών  με τη συμμετοχή 300 αθλητών από 26 Σωματεία όλης της χώρας διεξάγονται το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου  2023 στο ανοιχτό  Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα. Τους αγώνες διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο  Δήμος Λαρισαίων -ΔΗΚΕΛ σε  συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας, τον Λαρισαϊκό - Τιτάνες και τον Ποσειδώνα Λάρισας.

Συμμετέχουν  κολυμβητές και κολυμβήτριες αγωνιστικών κατηγοριών (2010 και μεγαλύτεροι) σε τρεις αγωνιστικές ενότητες:

1η Αγωνιστική ενότητα: Σάββατο  πρωί (ώρα έναρξης 10 π.μ.)

2η Αγωνιστική ενότητα: Σάββατο απόγευμα (ώρα έναρξης 5 μ.μ.) και τελετή έναρξης  στις 16.45

3η Αγωνιστική ενότητα: Κυριακή πρωί (ώρα έναρξης 10 π.μ.)

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλιας

Άλλη μια  σημαντική διοργάνωση στον υγρό στίβο, στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας με κολυμβητικούς  αγώνες αγωνιστικών κατηγοριών και επίσημους χρόνους που καταχωρούνται στο αρχείο της ΚΟΕ.  Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Λάρισας και τους Συλλόγους για τη συνεργασία που φέρνει τη Λάρισα στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού. Σε  «θερμές» περιόδους,  λόγω της κλιματικής ιδιαιτερότητας της Λάρισας,  οι αγώνες αυτοί δίνουν  κινητικότητα  και δυναμική στην πόλη.

Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων:

Μια σημαντική διασυλλογική διοργάνωση, η οποία αναδεικνύει τη σημασία του Ανοιχτού  Κολυμβητήριου της Νέας Πολιτείας, μια σπουδαίας αθλητικής υποδομής που ολοκληρώσαμε με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας  Θεσσαλίας και με τη βοήθεια του Δήμου στο περιβάλλοντα χώρο. Η πόλη απέκτησε έτσι  μια ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα,   μια εξαιρετική δομή η οποία στηρίζει όπως είπε και ο Περιφερειάρχης τον αθλητικό τουρισμό  και φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις όπως  παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και  διασυλλογικούς αγώνες. Το Κολυμβητήριο  αξιοποιείται στο μέγιστο των δυνατοτήτων του  και  έχει προσδώσει στην κολύμβηση  και στην πόλη μια  σπουδαία δυναμική. Καλούμε τους συμπολίτες να συμμετέχουν και   να παρακολουθήσουν τους αγώνες.  Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και ευχαριστώ όλους για την συνεργασία.

Γιώργος Κατσαντώνης, μέλος ΚΟΕ, πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Θεσσαλίας, πρόεδρος ΝΟΛ:

Τα 29α Ιπποκράτεια είναι από τους πιο παλιούς διασυλλογικούς αγώνες που γίνονται στη χώρα. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να  βελτιώσουμε το επίπεδο  της διοργάνωσης και  οι συμμετοχές να είναι περισσότερες. Ημερολογιακά διεξάγονται  ένα μήνα πριν από τους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης, για τους οποίους οι αθλητές προετοιμάζονται  όλη τη χρονιά. Για αυτό και κάθε χρόνο έχουμε περισσότερες συμμετοχές. Φέτος  αγωνίζονται περίπου 300 αθλητές από 26 Σωματεία. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων  οι αγώνες αποκτούν  μεγαλύτερη αίγλη. Καλούμε όσους μπορούν και θέλουν  να έρθουν να χειροκροτήσουν τις επιδόσεις των αθλητών.