Βαθμολογία

«Έβγαλαν» στο δρόμο 72χρονη χήρα στη Λάρισα

Κόκκαλης: Η ΝΔ υπόσχεται σταθερότητα και παίρνει σπίτια πολιτών – «Έβγαλαν» στο δρόμο 72χρονη χήρα στη Λάρισα

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία ζητά από το λαό να της εμπιστευθεί την εξουσία ως αυτοδύναμη κυβέρνηση, τα funds συνεχίζουν να υφαρπάζουν τα σπίτια ανήμπορων ανθρώπων. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία που αποκαλύπτει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, που αφορά μία 72χρονη Λαρισαία χήρα, που έχασε τη μοναδική της κατοικία και πλέον έμεινε στο δρόμο.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει: «Η ΝΔ με περισσή αλαζονεία, συνδυασμένη με αναλγησία, υπόσχεται στον ελληνικό λαό μια αυτοδύναμη και σοβαρή Κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την σταθερότητα και την ανάπτυξη της κοινωνίας. Παραλείπει, όμως να επεξηγήσει στον ελληνικό λαό, ότι για την δική της οπτική, η ανάπτυξη αφορά την μία όψη της κοινωνίας, αφορά τις επιχειρήσεις, την κερδοφορία τους, τα funds, τους ενεργειακούς κολοσσούς κ.ο.κ.

Η εξασφάλιση της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, η επιβίωση και η ασφαλής διαβίωση όλων των πολιτών, δεν ήταν ποτέ στην πολιτική της κουλτούρα, και το αποδεικνύει η ίδια η πραγματικότητα, καθώς με την άδεια της ΝΔ και δη σε προεκλογική περίοδο, τα FUNDS υφαρπάζουν κάθε μέρα τα σπίτια των ανθρώπων. Όπως έγινε στην Λάρισα, όπου γυναίκα 72 ετών, με μοναδικό εισόδημα την σύνταξη χηρείας, έχασε χθες την μοναδική κατοικία της, μένοντας πλέον κυριολεκτικά στο δρόμο, και μαζί έχασε το δικαίωμα να ζει ως αξιοπρεπής άνθρωπος σε μια ανθρώπινη κοινωνία. Και αυτό δεν θα είχε συμβεί, εάν υπήρχε προστασία της κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και εάν είχαν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί από τα funds.

Ποια είναι η μέριμνα της ΝΔ για την ευάλωτη Λαρισαία συμπολίτη μας, που πλέον δεν έχει δικαίωμα στην στέγαση; Τι περιλαμβάνει για αυτήν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ανάπτυξης των αριθμών, πίσω από τους οποίους υποβόσκει η εξαθλίωση και η φτώχεια των συνανθρώπων μας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε αντίθεση με την ΝΔ, έχει και κοστολογημένο και ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα, έχει ένα πρόγραμμα που κοστολογεί πρωτίστως το σεβασμό της πολιτείας στον άνθρωπο. Μόνο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ζήσουμε καλύτερα».