Βαθμολογία

Κόκκαλης: «Δημόσια Υγεία για όλους»

Η Νέα Δημοκρατία οδήγησε στην κατάρρευση και τη δημόσια υγεία, σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, επικαλούμενος και την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Λάρισας, αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου της Ολομέλειας των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων από κοινού με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Οι Ιατρικοί Σύλλογοι επιβεβαιώνουν την εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων από την Ν.Δ και επικροτούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του ΕΣΥ. Ειδικότερα, από την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Ιατρικού Συλλόγου της Λάρισας, αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου της Ολομέλειας των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων από κοινού με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, εξάγονται δύο συμπεράσματα.

Το πρώτο αφορά στην πολιτική, που άσκησε η ΝΔ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής της, η οποία ήταν πολιτική απαξίωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων δομών υγείας, μια πολιτική που αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά στην στελέχωση του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, μια πολιτική που οδήγησε νομοτελειακά στην ανάγκη αναμόρφωσης και αναβάθμισης του ΕΣΥ. 

Το δεύτερο συμπέρασμα αφορά στην πλήρη υιοθέτηση των προτάσεων και του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ,  αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσω των μόνιμων προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, με την ταυτόχρονη παροχή κινήτρων και αύξησης των μέχρι σήμερα απαξιωτικών μισθολογικών παροχών, που αναγκάζουν την μετακίνηση του πλέον δυναμικού επιστημονικού προσωπικού εκτός Ελλάδος, καθώς και μέσω της μονιμοποίησης των επικουρικών ιατρών.

Η σταθερότητα και η προοπτική ανάπτυξης που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης δεν συνάδουν με τα παραπάνω αντικειμενικά στοιχεία των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, κυρίως βέβαια δεν συνάδουν με την τραγική πραγματικότητα, που μόλιες σε δύο ημέρες οι σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας και η έλλειψη επενδύσεων σε ασθενοφόρα, οδήγησαν στο  θάνατο νέων γυναικών, που δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την έγκαιρη μετακίνησή τους στο νοσοκομείο. Καταστάσεις που μόνο όνειδος προκαλούν και αποδεικνύουν ότι η ΝΔ γκρεμίζει έναν - έναν τους πυλώνες του κράτους δικαίου».