Βαθμολογία

Κόκκαλης στον ΕΛΓΑ

«Χωρίς προηγούμενο οι καταστροφές σε πλήθος καλλιεργειών, απαιτείται πολιτική βούληση»

Τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα επισκέφθηκε την Πέμπτη ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, προκειμένου να ενημερωθεί από τον προϊστάμενο κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, για την κατάσταση σε μία σειρά από προϊόντα που έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα.

Μία κατάσταση πραγματικά πρωτόγνωρη, καθώς η κλιματική κρίση, έχει αλλάξει δραματικά το τοπίο προς το χείρον στον πρωτογενή τομέα.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Δυστυχώς ο νομός Λάρισας βιώνει τις άσχημες συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και ο παγετός των τελευταίων μηνών είχαν ως συνέπεια πάρα πολλές καλλιέργειες να υποστούν σοβαρότατες ζημιές. Οι παραγωγοί είναι στα όρια της απόγνωσης. Τα κεράσια, το ακτινίδιο, το αμύγδαλο, το βαμβάκι, η μηδική, ο βίκος και άλλα προϊόντα έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές. Ήδη τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνουν τις εκτιμήσεις. Σε ορισμένες από τις ζημιές όμως απαιτείται πολιτική βούληση για την καταβολή της αποζημίωσης, όπως για παράδειγμα τα αμύγδαλα και το ακτινίδιο.

Προσωπικά, θα παρακολουθώ πολύ στενά την πορεία για όλες τις καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές και θα είμαι δίπλα στον αγροτικό κόσμο του νομού.

Θα επαναλάβω τέλος, την αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουμε ως πολιτεία στην αναγκαία αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά» κατέληξε.