Βαθμολογία

Παραιτήθηκε ο Λουίτζι Τζενάμο

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΠΑΕ ΑΕΛ Λουίτζι Τζενάμο, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες  πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτησή  του στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ και αύριο  θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν από τη θέση  του, λίγο πριν ολοκληρωθεί και επίσημα  η αγωνιστική  σεζόν.
Από 1 Ιουνίου οι τερματοφύλακες της ΠΑΕ ΑΕΛ θα προπονούνται μόνοι τους μέχρι το τέλος της περιόδου, εκτός αν η ΑΕΛ προσλάβει  κάποιον  προσωρινό.
Η παραίτηση του Τζενάμο έγινε μετά τον αγώνα με τη Βέροια  και πληροφορίες  θέλουν ο συγκεκριμένος προπονητής να έχει πρόταση από τη Λαμία, που παίζει σε ανώτερη κατηγορία, για να συνεχίσει  την προπονητική του καριέρα.
Ο 42χρονος Λουίτζι Τζενάμο, στη μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του, φόρεσε φανέλες ελληνικών ομάδων, ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό το 1997. Βρέθηκε με τη μορφή δανεισμού στο Αιγάλεω και εν συνεχεία στην ηλικία των 21 πήγε ως ελεύθερος στην Μπέρνλι, εισπράττοντας εμπειρίες από την Αγγλία. Ακολούθησαν οι θητείες του σε Παναιγιάλειο, Προοδευτική και πενταετή θητεία στο Αιγάλεω. Το 2009 μετέβη στην Κύπρο για την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, ενώ ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού, προκειμένου να ακολουθήσουν οι Μακάμπι Νετάνια, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία και εκ νέου Παναιτωλικός, προτού αποσυρθεί το 2018.
Ο άλλοτε έμπειρος γκολκίπερ μπορεί να αποχώρησε από τα γκολπόστ, αλλά παρέμεινε στον χώρο ως προπονητής τερματοφυλάκων. Θήτευσε σε Παναιτωλικό, Ολυμπιακό Κ-19 και Αλ Φαϊσαλί (ήταν στο τεχνικό τιμ  του πρώην τεχνικού της ΑΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη), προτού ενταχθεί το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΛ για να μπει σε μία νέα εποχή μαζί της.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Διήμερη ξεκούραση έδωσε στους παίκτες του ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης και σήμερα επιστρέφουν σε προπονητικούς ρυθμούς ενόψει του αγώνα της ερχόμενης  Κυριακής με τον Απόλλωνα Πόντου. Το περασμένο Σάββατο οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν παίξει ένα τουρνουά 8Χ8 όπου ο προπονητής εγκωμίασε την απόδοσή τους, χρησιμοποιώντας και μικρούς που τους αξιολογεί  ενόψει της νέας  αγωνιστικής  περιόδου. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα  Πόντου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία  Θεοδωρόπουλο και το τιμωρημένο Γκοτζαμανίδη.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία