Βαθμολογία

Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν – Ενστάσεις αντιπολίτευσης

Στις 17:00 ώρα Ελλάδος έκλεισαν οι κάλπες των σημαντικότερων ίσως προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, τα τελευταία τριάντα χρόνια, με τις τουρκικές αρχές να διαβεβαίνουν ότι εξελίχθηκα όλα ομαλά.

Η ροή των αποτελεσμάτων ξεκίνησε δύο ώρες νωρίτερα από τον προβλεπόμενη ώρα 21.00. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, απόψε αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει εάν θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Όπως υπογραμμίζουν τα διεθνή ΜΜΕ, η συμμετοχή στις εκλογές αναμένεται να ξεπεράσει το 86% που ήταν την προηγούμενη φορά, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι θα φτάσει και πάνω από το 90%.

Άλλωστε, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφηκε η προσπάθεια των εκλογικών αντιπροσώπων να μην «μείνει» κανείς απέξω, με τις κάλπες να φτάνουν μέχρι τα σπίτια ή να επιστρατεύονται ασθενοφόρα και… φορεία για να ψηφίσουν ορισμένα άτομα. Αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος για την ανάδειξη νέου προέδρου στη γειτονική χώρα, αυτός θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, δηλαδή στις 28 Μαΐου.

ΠΗΓΗ