Βαθμολογία

Κόκκαλης στη ΔΟΥ Λάρισας (PICS)

Οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν ανάγκη από ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, όχι από ελαφρύνσεις «γιαλαντζί»

Κριτική στην κυβέρνηση για την φοροεισπρακτική πολιτική της άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης κατά την επίσκεψή του στη ΔΟΥ Λάρισας.

Σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Επισκέφθηκα σήμερα τη ΔΟΥ Λάρισας η οποία υπάγεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ακράδαντα ότι το δημόσιο θέλει στελέχωση, θέλει προσλήψεις και όχι απαξίωση. Ειδικά οι οικονομικές υπηρεσίες είναι η κινητήριος δύναμη του δημοσίου, της πολιτείας, της ίδιας της κοινωνίας, γιατί διασφαλίζουν σε ένα σημαντικό βαθμό, την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Από την άλλη, οι πολίτες έχουν ανάγκη από εργαζόμενους στο δημόσιο που θα διευκολύνουν τις ζωές τους. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνουμε ένα λειτουργικό, ανθρώπινο και δημοκρατικό δημόσιο. Με μισθούς αξιοπρέπειας αλλά και συνθήκες αξιοκρατίας.

Και την ίδια ώρα βέβαια οφείλω να υπενθυμίσω πως η κοινωνία που έχει χτυπηθεί από αλλεπάλληλες κρίσεις έχει ανάγκη από σημαντικά οικονομικά μέτρα ανακούφισης, όπως η ρύθμιση των 120 δόσεων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι «γιαλαντζί» 72 δόσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτσάκης σφίγγει τη θηλειά στους φορολογούμενους πολίτες, αδυνατώντας να κατανοήσει τα αυτονόητα. Ότι και τα έσοδα του κράτους θα είναι λιγότερα και η αγορά, η κοινωνία και εν γένει η οικονομία σε δεινότερη κατάσταση» κατέληξε.