Βαθμολογία

Κόκκαλης σε εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα

Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων

«Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί θεμέλιο λίθο για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά εργασίας και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα στη Λάρισα.

«Δε γίνεται να μιλάμε για κοινωνική ευημερία όταν ο κατώτατος μισθός βρίσκεται σε επίπεδα μη βιωσιμότητας για την πλειοψηφία των χαμηλόμισθων εργαζόμενων. Χρειάζεται με γενναιότητα να αυξηθεί στα επίπεδα εκείνα που θα μπορεί να ανταποκριθεί και τιμαριθμικά στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε επίσης ότι «η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, θα επικεντρωθεί πρωτίστως στα φλέγοντα ζητήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, περιλαμβάνοντας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας, των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση των εισοδημάτων.

Στόχος, λοιπόν, είναι να ψηφιστούν από την επόμενη Βουλή άμεσα μέτρα, τα οποία θα «παρέμβουν» στο πεδίο διαμόρφωσης των τιμών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα με βάση τα κατώτερα επιτρεπτά όρια που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιτακτική είναι και η θεσμική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας με πλαφόν στις τιμές προκειμένου να πάψει η αισχροκέρδεια των ελαχίστων σε βάρος των πολλών.

Δεσμευόμαστε επίσης άμεσα για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και κατά 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ξεκάθαρα για τα παραπάνω απέναντι σε μία άγρια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση» κατέληξε.