Βαθμολογία

Ήττα - σοκ για τον Ιπποκράτη (PICS)

Εντός έδρας ήττα - σοκ με 0-1 από την αδιάφορη Ακαδημία ποδοσφαίρου Ελασσόνας υπέστη ο Ιπποκράτης, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας Α'», για την της 5η Αγωνιστική των Play Off του Α' Ομίλου της ΕΠΣΛ.

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Ο Παλάσκας ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να αστοχούν και σε πέναλτι με τον Μήτρο Χ., ενώ ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Φραχόλι στο φινάλε. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την νίκη της Δόξας Αργυροπουλίου κόντρα στην ΑΕΛ χρήζει πρωταθλήτρια την Δόξα Αργυροπουλίου και την στέλνει την Α' Κατηγορία της ΕΠΣΛ. 

Οι γηπεδούχοι ήταν νωθροί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και παρότι απείλησαν νωρίς, όταν στο 2' ο Φραχόλι έκανε το πλασέ με τον Φράντζα να μπλοκάρει δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο. Παρουσίασαν ένα αρκετά νευρικό πρόσωπο, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν εύκολα διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ, με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας να στέκεται αρκετά ανταγωνιστικά στο ματς και να προσπαθεί να απειλήσει με κόντρα - επιθέσεις. Στο 29' σημειώθηκε η επόμενη άξια προς αναφορά στιγμή με τον Φραχόλι να βρίσκει με όμορφη μπαλιά τον Μήτρο ο οποίος αστόχησε σε ανεπανάλληπτο τετ α τετ. 

Στο 33ο λεπτό ο Παλάσκας συγκρούστηκε με τον Κοτσιανούλη όταν ο δεύτερος έκανε έξοδο με τον πορτιέρο του Ιπποκράτη να μην μπορεί να συνεχίσει και απουσία δεύτερου τερματοφύλακα, τον Κίτσο να αναλαμβάνει "χρέη τερματοφύλακα". Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και τους γηπεδούχους να θέλουν να πάνε στα αποδυτήρια ώστε να ανασυνταχτούν.

Η ομάδα του Γιώργου Κοτσιανούλη μπήκε καλύτερα στην επανάληψη θέλοντας να πιέσει ώστε να βρει το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα κόντρα σε έναν πέρα για πέρα ανταγωνιστικό αντίπαλο. Στο 48' ο Μήτρος έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να σταματάει στην εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και στην συνέχεια να πέφτει εκτός της γραμμής του τέρματος. Στο 65ο λεπτό, ο Γκαραβέλης ανέτρεψε τον Γκόνα εντός περιοχής με την κυρία Τσιοφλίκη να δείχνει την λευκή βούλα. Ο Μήτρος Χ. ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στην ρίζα της δεξιάς δοκού της εστίας χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ιπποκράτη. 

Στο 79ο λεπτό ο Γεωργούλας δοκίμασε με την σειρά του το πόδι του από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να φεύγει εκατοστά από το οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα στα τελευταία 10' η αναμέτρηση άνοιξε με την μπάλα να παίζεται πάνω - κάτω. Στο 83' ο Ζδάνης αστόχησε από πλεονεκτική θέση με τον Κίτσο εξουδετερωμένο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φραχόλι βρέθηκε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Στέλιου Μπαχτσεβάνου προηγήθηκε στο 86ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Παλάσκας έγινε ο τελικός αποδέκτης μια άρτια εκδηλωμένης αντεπίθεσης από πλευράς φιλοξενουμένων και με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ πρόλαβε τον Κίτσο στην έξοδο στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 0-1. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν έστω το τέρμα της ισοφάρισης κάτι το οποίο δεν επετεύχθη. Παράλληλα, στο 94' ο Φραχόλι Ο. είδε κόκκινη κάρτα για απώθηση αντιπάλου σε μια φάση που δημιουργήθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αναγκάζει τον Ιπποκράτη να περιμένει το Κιλελέρ για να δει εάν έχει μια δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο και παράλληλα στέλνει την Δόξα Αργυροπουλίου στα "σαλόνια" της ΕΠΣ Λάρισας.

ΑΟ Ιπποκράτης(Τιώργος Κοτσιανούλης): Κοτσιανούλης (39' Μπάσιος λ.τρ.), Γκόνας, Κουκλομένος (74' Μήτρος Κ.), Κίτσος. Κουρούκας, Κωστάκης. Βούγιας (65' Φραχόλι Φ.), Μήτρος Χ., Ζυγούρης, Γεωργούλας, Φραχόλι Ο. 

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας (Στέλιος Μπαχτσεβάνος): Φράντζας, Αβέλλας (20' Δερβένης λ.τρ.), Μπαρδανίκας, Γκαραβέλης, Κατσιαντώνης, Τζοκόλα, Παλάσκας, Νούλας, Ζδάνης, Κατσιαγιάννης, Μουλτσιάς.

Την αναμέτρηση διαιτήτευσε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα η κυρία Τσιοφλίκη με πρώτο βοηθό τον Νάκκα και δεύτερο τον Γκαρέλη.