Βαθμολογία

Κόκκαλης από Αγιά (PICS)

Το «Συμβόλαιο Αλλαγής» του ΣΥΡΙΖΑ, αντίδοτο στο «δηλητηριώδες» μείγμα πολιτικής του Μητσοτάκη

«Το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα συμβόλαιο για την αλλαγή της καθημερινή ζωής των πολιτών», τόνισε σε συγκέντρωση στην Αγιά, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, συμπληρώνοντας πως «η χώρα μας δε μπορεί να αποτελεί προτεκτοράτο μίας ολιγαρχίας με επικεφαλής του καθεστώτος έναν αποτυχημένο πρωθυπουργό, αλλά θα πρέπει να ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Το συμβόλαιο αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει το αντίδοτο σ’ αυτό το «δηλητηριώδες» για την κοινωνία μείγμα πολιτικής του κ. Μητσοτάκη».

Παρόντος του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανέλαβε τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα, πως «βασικό τετράπτυχο παρεμβάσεων που έχει ανάγκη η κοινωνική πλειοψηφία: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

Για τον πρωτογενή τομέα ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον άφησε σε δεύτερη μοίρα με εφιαλτικές συνέπειες για την ύπαιθρο, ενώ υπενθύμισε πως «το 2017 δώσαμε μάχες στις Βρυξέλλες και εντάξαμε το μήλο στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, για να έρθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρυσι και να παραδώσει τα «όπλα» με συνέπεια να χαθούν ενισχύσεις εκατομμυρίων ευρώ. Για το κάστανο τα ίδια, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει εκδοθεί το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς (το πρώτο και μοναδικό ήταν το 2018).

Τέλος, εντελώς αδικαιολόγητα το κεράσι δεν εντάχθηκε στις αποζημιώσεις de minimis παρόλο που υπέστη ζημιά από τα καιρικά φαινόμενα των δύο τελευταίων ετών. Όλα αυτά, κομμάτια μίας μεγάλης, θλιβερής εικόνας με τίτλο «η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε την Αγιά».