Βαθμολογία

Την Κυριακή 7 Μαΐου ο Ιπποκράτειος Δρόμος στη Λάρισα

Την Κυριακή 7 Μαΐου ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, τον λαϊκό αγώνα «12ος Ιπποκράτειος Δρόμος» με διαδρομές  10 χλμ, 3 χλμ και 1 χλμ για παιδιά και εφήβους. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Την Κυριακή συμμετέχουμε σε ένα μεγάλο λαϊκό αγώνα τον Ιπποκράτειο Δρόμο. Το μεγαλύτερο λαϊκό αγώνα δρόμου που διοργανώνεται στη Λάρισα και περιλαμβάνει διαδρομές των 10 χλμ, των  3 χλμ και του 1 χλμ. για παιδιά και εφήβους. Η συμμετοχή είναι μεγάλη καθώς έχουν εγγραφεί πολλές αθλήτριες και αθλητές. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας διοργανώνουν για 12η  φορά έναν αγώνα -θεσμό. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την Αστυνομία, τον Δήμο Λαρισαίων, το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, το ΕΚΑΒ και τους εθελοντές για τη μεγάλη συμβολή και βοήθεια στην διοργάνωση. Γιατί χωρίς τους εθελοντές δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι αγώνες. Και αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη Θεσσαλία έχουμε αθλητικές εκδηλώσεις. Την Κυριακή στο Βόλο διοργανώνεται η 7η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση η οποία περιλαμβάνει και ιππική παρέλαση στην παραλία του Βόλου και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη Νέα Αγχίαλο το Σαββατοκύριακο διοργανώνεται η 15η Πανελλήνια Επίδειξη Αερομοντέλων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται εντός της αεροπορικής βάσης 111 Π.Μ.  και συναντώνται αθλητές από όλη την Ελλάδα. Στο Κλειστό Γυμναστήριο  Καρδίτσας στις 5 – 7 Μαΐου το Μπαράζ Ανόδου Α2 Εθνικής Κατηγορίας Βόλεϊ Γυναικών».

Απόστολος Γούλας, Πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας: «Για 12η φορά διοργανώνουμε τον Ιπποκράτειο Δρόμο με εκκίνηση και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Είναι ένας μεγάλος λαϊκός δρόμος που αναδεικνύει τα ιστορικά μνημεία της πόλης και διατρέχει την κοίτη του Πηνειού. Μέσα από τον αγώνα προσπαθούμε να αναδείξουμε τα μνημεία και τις πολιτιστικές διαδρομές της πόλης. Η συμμετοχή είναι μεγάλη, έχουμε αθλητές από όλη τη χώρα ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές από Σερβία και Κύπρο. Η διαδρομή των 10 χλμ έχει ώρα εκκίνησης στις 9:00 π.μ., η διαδρομή των 3χλμ. έχει ώρα εκκίνησης στις 10:45 π.μ. ενώ η διαδρομή του 1 χλμ έχει ώρα εκκίνησης στις 11:15 π.μ. ( η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το άγαλμα του Ιπποκράτη και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο). Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να απολαύσει τους αγώνες.

Βασίλης Βλαχογιάννης, Διοικητής Τροχαίας Λάρισας: «Ο 12ος Ιπποκράτειος Δρόμος  είναι ένας μεγάλος λαϊκός αγώνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν από πλευράς μας είναι ήπιες και έχουν ως στόχο την ασφάλεια των αθλητών. Γυναίκες και άνδρες της Τροχαίας Λάρισας θα βρίσκονται επι ποδός προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφαλή διοργάνωση του αγώνα. Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την άριστη συνεργασία και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εθελοντές για τη μεγάλη τους προσφορά».

Γιώργος Μαραμής, Πρόεδρος Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης:« Οι εθελοντικές οργανώσεις καλύπτουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο της διοργάνωσης που αφορά στην ασφάλεια. Είμαστε όλοι παρόντες και με περίσσευμα αγάπης διαθέτουμε χρόνο για να προσφέρουμε».

Παρόντες στην Συνέντευξη Τύπου ήταν  ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κώστας Καλαμπάκας,  ο πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας Αθανάσιος Κακαδιάρης, από την ΕΟΔΥΑ η  Τούλα Κονταράτου και από την ΕΠΟΜΕΑ η Δήμητρα Καλαϊτζόγλου.

Το πρόγραμμα του Αγώνα

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη της Λάρισας την Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Ιπποκράτειος αγώνας 10 χλμ

Ώρα εκκίνησης 09:00

Εκκίνηση: Αρχαίο Θέατρο

Τερματισμός: Αρχαίο Θέατρο

Περιγραφή της διαδρομής: Ασφάλτινη διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες ανηφορικές κλίσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα είναι στην κοίτη του ποταμού Πηνειού για να απολαύσουν οι δρομείς τη φυσική ομορφιά της περιοχής ενώ θα περάσουν από μνημεία της πόλης.

Διαδρομή 3χλμ

Ώρα εκκίνησης: 10:45

Σημείο εκκίνησης: Αρχαίο θέατρο

Τερματισμός: Αρχαίο θέατρο

Παιδικός Αγώνας 1000 μέτρων

Ώρα εκκίνησης: 11:15

Σημείο εκκίνησης: Το άγαλμα του Ιπποκράτη (Κοζάνης)

Διαδρομή: Οδός Κοζάνης με τερματισμό στο Αρχαίο θέατρο.

Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ