Βρέθηκε επιτέλους και μια ανοιχτή πόρτα για τον... καταταλαιπωρημένο τελικό Κυπέλλου. Μετά από πολλές αρνητικές απαντήσεις, υπήρξε και μια πόλη που ζήτησε να φιλοξενήσει το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που θα καθορίσει τον Κυπελλούχο Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, απέστειλε πρόταση στην ΕΠΟ προκειμένου να γίνει ο τελικός στο δημοτικό στάδιο του νησιού. Μάλιστα, στη σχετική ενημέρωση της δημοτικής αρχής, τονίζεται πως «έχουν γίνει ήδη οι πρώτες ενέργειες για τις απαιτούμενες εγκρίσεις» και πως θα αποτελέσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το νησί της Λέσβου.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης αναφέρει τα εξής: «O Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, πήρε την πρωτοβουλία και απέστειλε πρόταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και στον Πρόεδρό της, Παναγιώτη Μπαλτάκο, προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, ανάμεσα στις ομάδες ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Ο τελικός Κυπέλλου θα αποτελέσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το νησί μας. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες για τις απαιτούμενες εγκρίσεις».

Στο τραπέζι και τα Ιωάννινα
Κι όλα αυτά, ενώ τις τελευταίες ώρες στο τραπέζι έπεσε και η περίπτωση των «Ζωσιμάδων», του εθνικού σταδίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, εξετάζονται και οι λύσεις του Αγρινίου και της Λαμίας, ενώ φαίνεται ότι και ο Αχιλλέας Μπέος επανεξετάζει τη στάση του σημειώνοντας πως θα αποδεχτεί την πρόταση για το Πανθεσσαλικό εφόσον υπάρξει συμφωνία επί των αρχικών όρων (κεκλεισμένων των θυρών και 400 προσκλήσεις που θα εκδοθούν απ' την ΕΠΟ).

Μπέος: «Αν έρθει αίτημα, θα δώσω το γήπεδο»
Ο Δήμαρχος Βόλου μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για την προοπτική να υπάρξει... ανατροπή με το Πανθεσσαλικό και τον τελικό του Κυπέλλου και τα άφησε όλα ανοιχτά. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ο τελικός είναι περιφερόμενος θίασος, έπρεπε να ήταν γιορτή και να χαίρεται ο κόσμος να τον παρακολουθήσει. Για να τον θέλω, θα πρέπει να με πάρουν τηλέφωνο και να μου το ζητήσουν. Αν πραγματικά κατάλαβαν τι έκαναν, γιατί να μην δώσω το γήπεδο. Αν έρθει το αίτημα , θα δώσω το γήπεδο γιατί τους βλέπω και ταλαιπωρούνται».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο παράγοντας δεν παίζει μπάλα, αλλά παίζει έξω από τις τέσσερις γραμμές και δίνει λύσεις. Μιλάμε για νούμερα, γιατί δεν κάνουν διπλό τελικό μέχρι να βρεθεί λύση. Εγώ τα παντελόνια τα φοράω και τα τιμάω , όχι γιατί κρυώνω. Αλλά αν γίνει αίτημα θα δώσω το γήπεδο με τους όρους που είχαμε συμφωνήσει από πριν».

ethnos.gr