Βαθμολογία

Κόκκαλης στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου (PICS)

Επιβεβλημένη η πρόσθετη στήριξη του υγιούς συνεργατισμού

Ως επιβεβλημένη χαρακτήρισε την επιπρόσθετη στήριξη του υγειούς συνεργατισμού στη χώρα μας στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου στον πρωτογενή τομέα, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.

Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Σωτήρη Ταμπόση με τον οποίο συζήτησε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το εξόχως επιτυχημένο αυτό συνεργατικό εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τυρνάβου ανέφερε πως «εδώ χτυπά η καρδιά του υγειούς συνεργατισμού, στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου. Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στηρίζουμε έμπρακτα τα υγιή συνεργατικά σχήματα με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Σήμερα, είναι επιβεβλημένη η επιπρόσθετη στήριξη των συνεταιρισμών, με χρηματοδοτικά εργαλεία από τον κορβανά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ώστε αυτοί να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες και να διαπραγματεύονται καλύτερα στην αλυσίδα των προϊόντων, για λογαριασμό των παραγωγών. Ο υγιής συνεργατισμός και η οργάνωση των παραγωγών, αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του νέου παραγωγικού μοντέλου του πρωτογενούς τομέα, που έχει ανάγκη η χώρα μας και που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου κ. Σωτήρης Ταμπόσης ευχαρίστησε τον κ. Κόκκαλη γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε, «ήταν ο κύριος συνεργάτης μας στην για την προώθηση του αχλαδιού στην προσπάθεια να αποκτήσει ονομασία ΠΟΠ. Να αποκτήσει δηλαδή το προϊόν τη δική του ταυτότητα, με επιπρόσθετη αξία και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό.

Πρόσθεσε δε, πως «ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου είναι από τους πιο υγιείς συνεταιρισμούς και για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, έχουμε περάσει πολλές καταστάσεις. Όμως, υπάρχουν ακόμη προβλήματα που χρειάζεται να λυθούν με τη συνεργασία της πολιτείας. Πρέπει οπωσδήποτε τα καινούρια σχήματα να βοηθηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να βγουν από την οικονομική δυσκολία αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο».