Βαθμολογία

Άσκηση Πειθαρχικών Διώξεων

Από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Eισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

1. Σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας διότι κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Νίκης Βόλου – ΠΑΕ ΑΕΛ στις 7-4-2023 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, κατά την διάρκεια του αγώνα οπαδοί της ΠΑΕ ΑΕΛ προκάλεσαν επεισόδια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ. 4β΄, 6α΄, στ' και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Σε βάρος των: α) της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, β) του προέδρου αυτής Αλέξανδρου Ιωσιφίδη, γ) του μεγαλομετόχου αυτής Παναγιώτη Μαντζανά και δ) του Παναγιώτη Στεφανίδη, αντιπροέδρου και των Λεωνίδα Μαβίδη, Στέργιου Κουκούλη και Ευαγγέλου Δοξόπουλου, μελών του Δ.Σ. αυτής, διότι με επιστολή προς την Super League 2 η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας δήλωσε την αποχώρησή της από το εν εξελίξει πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται οι επόμενοι προγραμματισμένοι αγώνες.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ.1 και 2 του Παραρτήματος Νο 01 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).