Βαθμολογία

Ικανοποιημένος ο Δ. Ελευθερόπουλος, παραμένει και τη νέα χρονιά!

O Hρακλής Λάρισας είναι από τις πιο συμπαθητικές ομάδες για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, όπως επεσήμανε, για πάρα πολλούς λόγους και για τη στάση της και για το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει, ενώ ουσιαστικά επιβεβαίωσε την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Θεωρώ ότι στην κατάσταση που είναι η ομάδα μας, το πιο έξυπνο που μπορεί να κάνει ένας αντίπαλος προπονητής είναι ν’ αλλάξει κάτι, να διαφοροποιήσει και το έκανε όντως. Κατέβηκε με έναν σχηματισμό 3-4-2-1 που τον βοηθούσε να ελέγξει τον άξονα που είναι η δύναμή μας. Θεωρώ ότι όποιος δεν αλλάζει κάτι με εμάς θα δυσκολευτεί αρκετά, οπότε ο Ηρακλής Λάρισας ήρθε προετοιμασμένος και είχε διαβάσει πολύ καλά την ομάδα μας. Προηγηθήκαμε και ελέγξαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και μπορούσαμε να το «κλειδώσουμε» με τον Όσκαρ (σ.σ. Σιαφά) στο τέλος, αλλά δεν έγινε» σχολίασε αρχικά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και συνέχισε: «Στο δεύτερο έπρεπε να ρισκάρει πολύ ο Ηρακλής Λάρισας, γιατί ήθελε μόνο τη νίκη, οπότε βρήκαμε χώρους και κανάλια ανοιχτά και χάσαμε ευκαιρίες που δεν το συνηθίζουμε, πάρα πολλές, καθαρές ευκαιρίες. Στο τέλος φοβάσαι όταν πηγαίνει έτσι το παιχνίδι ότι μπορεί η μπάλα να σε τιμωρήσει στα τελευταία δευτερόλεπτα όπως έγινε με την Καλαμαριά. Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα στην άμυνα και κρατάμε τους τρεις βαθμούς που μας διατηρούν πολύ ψηλά στη βαθμολογία».

Για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας υπογράμμισε: «Χαίρομαι για τους παίκτες μου. Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων που η ομάδα έχει ηττηθεί μόνο μέσα στις Σέρρες. Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό νικών και κάποιες ισοπαλίες. Το σημαντικό είναι ότι σε πολλά παιχνίδια έχουμε κάνει ανατροπές σε μία κατηγορία που δεν συνηθίζονται. Έχουν δείξει σε ετερόκλητες καταστάσεις ότι μπορούνε ν’ ανταπεξέλθουνε».

Για τον Μέτσε σημείωσε: «Να ξεκαθαρίσω το τελευταίο που με απασχολεί είναι που έχασε το πέναλτι. Το δικαιούταν ο Νικόλας γι’ αυτό δώσαμε την εντολή να το χτυπήσει εκείνος, όχι γιατί έκανε καλό παιχνίδι αλλά γιατί έχει πέσει φέτος σε έναν εκπληκτικό Κυριακίδη και παρ’ όλ’ αυτά δεν τα παράτησε ποτέ. Είναι σε όλες τις προπονήσεις εκεί παρών, οπότε ήθελα πάρα πολύ να του δώσω τη ευκαιρία σήμερα. Ο Μπουργάνης επίσης αποδεικνύει ότι μπορούμε να βασιστούμε και σ’ εκείνον και ο Ολαϊσόλα ανεβαίνει ξανά. Θέλαμε σήμερα να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, και ο Τοπαλίδης που είχε να παίξει καιρό, και με το παραπάνω».

Για το αν οι παίκτες έχουν πλέον αντοχές, με βάση και την αστάθεια φέτος στο πρωτάθλημα, επεσήμανε: «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Το αποδεικνύει το ότι στα περισσότερα παιχνίδια μετά το 60’ ανεβάζουμε ρυθμό. Στον Διαγόρα χάρηκα γιατί μπήκαμε στο 1ο λεπτό με τον γρήγορο ρυθμό που συνηθίζουμε, σε αντίθεση με την Καρδίτσα, χωρίς να κινδυνεύσουμε καθόλου βέβαια. Σήμερα, αρχικά πήγε σε χαμηλό ρυθμό το παιχνίδι, αλλά οφείλεται στο ότι ο αντίπαλος προπονητής είχε διαβάσει καλά την ομάδα και μας έκλεισε τα δυνατά μας σημεία».

Ένας γύρος Δημήτρης Ελευθερόπουλος, καθώς είχε καθίσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στον πάγκο της ομάδας, με τον ίδιο να δηλώνει: «Είμαι χαρούμενος που είμαι σε μία μεγάλη ομάδα, ιστορική. Έχω πάρα πολύ καλή σχέση με τον κόσμο, μέχρι αυτήν την ώρα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με τους ανθρώπους διοικούν και με το γκρουπ των ποδοσφαιριστών. Δεν έχω να πω το παραμικρό. Στις προπονήσεις δεν μπορεί να καταλάβει κανείς ποιοι είναι οι βασικοί και ποιοι όχι. Το μεγαλύτερο κέρδος για εμένα είναι να έχουμε φτάσει μία μέρα πριν την Πρωτομαγιά και στις προπονήσεις τις έντονες να μην μπορεί να διαχωρίσει κανείς ποιος είναι βασικός και ποιος όχι».

Θα είναι και σε άλλους γύρους; Φαίνεται ότι η παραμονή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον ίδιο ν’ απαντά: «Το έχουμε συζητήσει με τους διοικούντες. Έτσι κι αλλιώς ήμουν ανοιχτός και το είχα πει ότι το επιθυμώ, και η διοίκηση το επιθυμεί, οπότε σχεδιάζουμε τη νέα σεζόν».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’, τέλος σημείωσε: Παίζει καλό ποδόσφαιρο με πολύ καλή ανάπτυξη, κυρίως από πίσω. Αρέσκεται να έχει την κατοχή. θα έχει ενδιαφέρον γιατί κι εμείς έχουμε μεγάλα ποσοστά κατοχής και στο δεύτερο τρίτο που είναι το πιο δύσκολο και στο τρίτο. Όπως έγινε και στον πρώτο γύρο, στη Νεάπολη, ανυπομονούμε να παίξουμε».

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης
ΠΗΓΗ