Βαθμολογία

Κόκκαλης σε Δρυμό – Τσαριτσάνη (PICS)

Το κόστος παραγωγής ερημώνει τα αγροτοκτηνοτροφικά χωριά της Ελασσόνας

«Το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους είναι αυτό που οδηγεί σε ερήμωση και τα χωριά της Ελασσόνας» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τις επαφές που είχε με πολίτες σε Δρυμό και Τσαριτσάνη.

Όπως τόνισε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «μετά από τέσσερα χρόνια κυβέρνησης… αριστείας, δε χωρά πλέον καμία αμφιβολία πως η μοναδική μέριμνα του κ. Μητσοτάκη είναι να ισοπεδώσει τους μικρομεσαίους στον πρωτογενή τομέα, δημιουργώντας ένα ακόμη πεδίο δόξης λαμπρό για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επικαλούμενη τις «αλλεπάλληλες κρίσης» η πιο άγρια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, σήκωσε τα χέρια ψηλά, αφήνοντας τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους απροστάτευτους απέναντι στα «θηρία» της ελεύθερης αγοράς, τόσο στην ενέργεια, όσο και στα αγροτικά εφόδια, αλλά και στις τιμές διάθεσης των προϊόντων τους.

Γι’ αυτό εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία λέμε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, ώστε να δίνεται στο κράτος η παρεμβατική δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής για τους ευάλωτους, καθώς και για την επαναφορά του αγροτικού ρεύματος, αλλά και για την πρόσβαση των αγροτών στο net metering. Συνεπώς, οι πολίτες στα χωριά μας, πρέπει να καταλάβουν πως η 21η Μαΐου οφείλει να μετατραπεί από εκλογική διαδικασία, σε ημέρα απονομής δικαιοσύνης και στον πρωτογενή τομέα» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.