Βαθμολογία

Κόκκαλης σε Δαμάσι, Βλαχογιάννι, Δομένικο (PICS)

Περιοχές «μνημεία» της κυβερνητικής ανικανότητας

«Η ύπαιθρος πληρώνει το μάρμαρο μίας κυβέρνησης ανίκανης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κοινωνίας» δήλωσε από το σεισμόπληκτο Δαμάσι, το Βλαχογιάννι και το Δομένικο, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ευρισκόμενος για πολλοστή φορά στο Δαμάσι, ο κ. Κόκκαλης έγινε ξανά αποδέκτης έντονης δυσαρέσκειας για το γεγονός πως ενώ έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό του 2021, οικογένειες ζουν ακόμη σε τριτοκοσμικές συνθήκες σε κοντέινερ. «Είναι μνημειώδης πραγματικά η ανικανότητα αλλά και η αναλγησία του «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση στο ερώτημα γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μπει ακόμη στα καινούρια τους σπίτια» σημείωσε ο πρώην υφυπουργός που έχει φέρει το θέμα στη βουλή επανειλημμένα.

Τόσο στο Βλαχογιάννι, αλλά και στο Δομένικο, υπήρξε έντονος προβληματισμός για την εκτίναξη του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, με τους κτηνοτρόφους να… αναστενάζουν καθώς οι ζωοτροφές είναι στα ύψη, ενώ οι τιμές σε γάλα και κρέας είναι χαοτικά μικρότερες από αυτές που διατίθενται τα προϊόντα στην κατανάλωση. «Ο κόσμος είναι απόγνωση και ζητά λύσεις, όχι ευχολόγια. Ο κτηνοτρόφος πουλά το γάλα 1,5 ευρώ, όταν η φέτα πωλείται προς 15 ευρώ στα σούπερ μάρκετ. Αντί να κλείσει αυτή την ψαλίδα η Ν.Δ. με μέτρα προστασίας καταναλωτών και παραγωγών, δημιουργεί κοινωνικούς αυτοματισμούς μοιράζοντας χρήματα επιλεκτικά σε εκλογικές περιφέρειες ημετέρων με ψηφοθηρικά κριτήρια. Θύματα αυτής της τακτικής είναι και οι αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής που αδικήθηκαν κατάφορα. Και την ίδια ώρα σ’ αυτά εδώ τα χωριά, τα βοσκοτόπια μειώνονται επικίνδυνα, αφού στη θέση τους… φυτρώνουν φωτοβολταϊκά πάρκα. Τι άλλο πρέπει να δει κανείς για να καταλάβει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της πιο άγρια νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που είδε ποτέ αυτός ο τόπος;» διερωτήθηκε ο κ. Κόκκαλης.