Βαθμολογία

Κόκκαλης στο Συκούριο: «Δε γίνεται κοινωνική πολιτική με ελεημοσύνη»

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες δίνουν «exit pass» στον Μητσοτάκη

Στη λαϊκή αγορά του Συκουρίου βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος συνομίλησε με πολίτες και παραγωγούς. Απ’ όλες τις πλευρές, έγινε αποδέκτης παραπόνων για το ξέφρενο ράλι των τιμών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως τόνισε ο κ. Κόκκαλης, «σε μία χώρα όπου τα φτωχά λαϊκά στρώματα στήνονται στην ουρά για κάθε είδους… «pass» θυμίζοντας την κατοχική εποχή, η μόνη λύση είναι μία προοδευτική κυβέρνηση που θα αλλάξει άρδην το μείγμα  πολιτικής. Με παρέμβαση στο πεδίο διαμόρφωσης των τιμών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και άλλα βασικά αγαθά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα με βάση τα κατώτερα επιτρεπτά όρια που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι λαϊκές αγορές αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα σ’ αυτή τη λαίλαπα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά, που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους με την ανοχή της Νέας Δημοκρατίας.

Κοινωνική πολιτική δε γίνεται με ελεημοσύνη. Και μάλιστα ελεημοσύνη με τα χρήματα των ίδιων των φορολογούμενων. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω πως στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα αποστείλουν ένα «exit pass» από το Μέγαρο Μαξίμου στον κ. Μητσοτάκη».