Βαθμολογία

5ος Ορεινός Αγώνας KISSAVOS MARATHON RACE «Ευάγγελος Κουμπάρος»

Την Κυριακή 30 Απριλίου  διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς και το Σύλλογο Δρομέων Υείας Αγιάς ο 5ος Ορεινός Αγώνας KISSAVOS MARATHON RACE «Ευάγγελος Κουμπάρος». Οι διαδρομές του αγώνα είναι τέσσερις: 1η διαδρομή 40 km, 2η διαδρομή 21 km, 3η  διαδρομή 12 km και 4η διαδρομή 1.500 μέτρα. Αφετηρία και τερματισμός είναι η πλατεία της Αγιάς. Τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα 1500 μέτρων στη διαδρομή Μεταξοχώρι – Αγιά με εκκίνηση στο Μεταξοχώρι. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές του αγώνα τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Την Κυριακή το πρωί διοργανώνουμε τον 5ο Ορεινό Αγώνα «KISSAVOS MARATHON RACE- Ευάγγελος Κουμπάρος 2023» στην Αγιά. Πεντακόσιοι και πλέον αθλητές αναμένεται να συμμετέχουν στις τρείς διαδρομές του αγώνα ενώ 200 παιδιά θα συμμετέχουν στην παιδική διαδρομή. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει τις υποδομές του Κισσάβου, με οδικά έργα, με έργα νερού όπως το φράγμα Μπελμά που προχωρά και το νέο συρόμενο λίφτ που κατασκευάζουμε. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, το μεγάλο χορηγό «Μήλα Αγιάς» και τους Δρομείς της Αγιάς ενώνουμε δυνάμεις και αναδεικνύουμε και αθλητικά τον Κίσσαβο με ένα μεγάλο αγώνα. Αξίζει να τρέχεις και να περπατάς μέσα στις όμορφες διαδρομές του Κισσάβου. Όλοι οι δρόμοι την Κυριακή οδηγούν στην Αγιά και στον Κίσσαβο».

Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αγώνα και μια μεγάλη διοργάνωση. Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγιάς που ανέλαβαν πρωτοβουλία και τα τελευταία χρόνια διοργανώνουν ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Ένας γεγονός που στηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαμπάκα και όλους όσοι συνέβαλλαν στην προετοιμασία αυτού του αγώνα. Ευχαριστώ το μεγάλο χορηγό του αγώνα που βοηθάει σε πολλές αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις που γίνονται στην περιοχή μας. Ευχαριστώ πολύ τους εθελοντές γιατί είναι πολύ δύσκολο χωρίς τη συμμετοχή τους να γίνει ένας τόσο μεγάλος αγώνας. Είναι μια μέρα χαράς αφιερωμένη στον αθλητισμό. Είναι μια μέρα μνήμης στη συνεισφορά του Ευάγγελου Κουμπάρου που προς τιμήν του ονομάστηκε ο αγώνας».

Απόστολος Κουμπάρος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα:

«O KISSAVOS MARATHON RACE - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ 2022 είναι ο πέμπτος αγώνας που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Οι διαδρομές είναι τέσσερις:

-Η α’ διαδρομή 40 km, μια απαιτητική διαδρομή για δυνατούς αθλητές,

- Η β’ διαδρομή 21 km, μια διαδρομή για λιγότερο δυνατούς αθλητές

- Η γ’ διαδρομή 12 km, και μια διαδρομή στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι

και

- Η δ’ διαδρομή 1.500 μέτρων για παιδιά.

Αφετηρία και τερματισμός είναι η πλατεία της Αγιάς.

Οι διαδρομές του αγώνα «πατάνε» πάνω σε παραδοσιακά μονοπάτια του Κισσάβου που ένωναν κατά το παρελθόν τους οικισμούς μεταξύ τους και με την κωμόπολη της Αγιάς.  Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους αθλητές που συμμετέχουν και κύπελλα στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας. Επίσης, πέρα από το αθλητικό γεγονός, στην πλατεία της Αγιάς θα στηθεί μια αθλητική γιορτή με την προσφορά μήλων από το μεγάλο χορηγό «Μήλα Αγιάς» και άλλων τοπικών εδεσμάτων που θα ετοιμάσει ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς, στους αθλητές και στους συνοδούς τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η γεωγραφία των συμμετεχόντων καλύπτει όλη τη χώρα. Βασικός σκοπός του αγώνα είναι η προβολή του τόπου μας. Σε αυτό έχουν συστρατευτεί τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγιάς και 250 εθελοντές από την πόλη της Αγιάς».

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κώστας Καλαμπάκας, ο Αντιδημάρχος Αθλητισμού του Δήμου Αγιάς Νίκος Τσιαγκάλης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα Μέμος Μαγαλιούλης.